Семейство

5 начина да съблазните сапиосексуален

Що е то сапиосексуалност?

24.06.2015г. / 13 41ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Сапиосексуалност е неологизъм, скоро навлязъл в обща употреба, по-специално в социалните мрежи, където хората се самоопределят като сапиосексуални.

Коренът на термина идва от латински – sapio от сапиенсмъдър или интелигентен и sexualis – сексуално предпочитание, сексуалност.

Свързани статии

Тези хора обикновено са хетеросексуални. Определят себе си като свръхинтелигентни и търсят достоен партньор с висока интелигентност. Те ненавиждат фитнес маниаците и всички онези, запалени по идеалното тяло в стил Аполон, смятайки ги за повърхностни.

Сапиосексуалните хора намират естествеността на тялото за привлекателна и не се стремят да го разкрасяват по какъвто и да е начин.

За да привлечете вниманието на сапиосексуален човек, трябва да притежавате любознателен, мъдър и философски ум. А изказванията ви трябва да са подплатени с факти.

Как да го направите?

1. Впечатлете го с правилно произношение на често бъркани думи

Ако подчертаете неприязънта си към онези, които произнасят „експресо“ вместо „еспресо“ или „пребера“ вместо „прибера“ (защото те са страшно много!) неминуемо ще спечелите вниманието и респекта на сапиосексуалния.

След това всичко зависи от бъдещите ви ходове!

2. Не му подарявайте „50 нюанса сиво“

С подобен подарък най-много да предизвикате бурен смях у сапиосексуалния тип! Еротичното е пошло за тях. Те се възбуждат от ерудицията, интелекта и бързата мисъл.

3. Съблазнете ги с екзистенциални размишления

Забелязали ли сте как сапиосексуалният обект на вашето внимание потреперва, когато цитирате Сартр? Ще го завладеете тотално, ако прошепнете в ухото му: „Животът няма смисъл до момента, в който изгубиш илюзията, че си вечен!“

Бум! Право в десетката!

4. Изпратете им мейл с обяснение на теорията за котката на Шрьодингер

Няма как да не шашнете сапиосексуалния с разсъжденията си върху експеримента, занимаващ се с квантовата механика!

Добавете и оферта за изпробване на живо и ще получите покана за среща!

5. Забравете за фитнеса – спретнете си „Менса тренировка“!

Не губете време в кардио тренировки – няма да впечатлите сапиосексуалния обект на вашите желания. Вместо това си спретнете вечер с интелектуални игри и тестове. Това ще нажежи до червено енергията в стаята!

Колкото повече точки получите на теста, толкова по-отдаден ще е сапиосексуалният ви партньор!

Коментирай
5 rate up comment 3 rate down comment
ppp ( преди 8 години )
Лигава статия с много циркаджийски елементи на някой, който току що научил, че картинките можели и да се мърдат ....и юруш на екстрата - да са впечатлят всички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар