Семейство

Какво научаваме за приятелството през 20-те си години?

Ценни уроци, които ни дава младостта

04.11.2015г. / 15 20ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Още от най-ранните си детски години човек формира отношението си към приятелството. Много от приятелите, които ни остават за цял живот, сме срещнали през 20-те си години. Какво трябва да знаем за приятелството в този период от живота?

Някои хора не си струват усилията и времето

Всичко в този живот се променя – вкусовете, разбиранията, възгледите, приоритетите. В началото на 20-те години повечето хора се опитват да се харесат на повече персони в обкръжението си.

С годините разбираме, че това не е необходимо. След като изтърпим няколко удара под кръста, няколко забити ножа в гърба и доста изгубено време разбираме, че колкото по-тесен кръг от приятели имаме, толкова по-лоялни са те, защото са подбрани и проверени с времето.

Някои приятелства изискват повече усилия

През 20-те си години разбираме, че не всички приятелства изискват еднакво полагане на усилия за съществуването им. Ако с някои приятели сте свикнали да се чувате веднъж-два пъти в месеца, то с други не е така просто.

В ранните години на младостта осъзнаваме, че не трябва да действаме със замах и в крайности, както досега. Силната любов и крайната омраза започват да затихват и да придобиват различни нюанси. Бялото и черното престават да бъдат основни тонове в разцветката на нашите взаимоотношения с хората.

Трябва да намираме време за хората, на които държим


Снимка: iStock

В 20-те ни години започва търсенето на себе си в професионален и личностен план. Тогава често в забързаното ежедневие забравяме да обръщаме внимание на важните неща и най-вече важните хора в живота ни.

Към края на този десетгодишен период от земния си път осъзнаваме колко важно е всъщност да бъдем с онези, на които държим. Всеки миг заедно може да ни е последен. Всяка неизказана дума, всеки отлетял жест ни карат да се чувстваме отдалечени един от друг, а времето лети бързо. Така в един момент си даваме сметка какво голямо значение има времето, прекарано с най-ценните и любими хора.

Свързани статии

В края на 20-те ще имате по-малко приятели

Да, това е факт. Надали има човек, който да не го е констатирал с опита си. По-важното е, че тези хора ще са доказали приятелството си във времето и няма да са ви разочаровали. Това са истинските приятели!

Не е необходимо да сме приятели с всички

С узряването човек разбира, че да се харесваш на всички не е от най-голяма важност. Напротив – колкото повече характер показваме, толкова повече уважение получаваме. Младостта те кара да се нуждаеш от одобрението на всички, но с годините разбираш, че това не е нужно.

Коментирай