За Коледа или други празници винаги изпадаме в размисъл, какво да купя за моята майка, за свекърва ми, за госпожите в детската градина или в училище, за любезните съседки, за някои по-близки колежки ... Ето 6-те класики в подаръците за дамите около семейството – не скъпи, но винаги работещи решения, които придружени с поздравителна картичка с добро коледно (новогодишно) пожелание и хубава опаковка ще свършат прекрасна работа!

Книга с готварски рецепти
Какво по-универсално от книгата с рецепти – става и за запалени кулинарки и за тези, за които кухнята не е страст. Можете да купите серия от няколко или само една, като съчетаете с готварска престилка или комплект подправки. Цената може да е между 5 и 25 лева.

Празнична покривка за маса
Всяка жена би се зарадвала на красива покривка за маса. Може би не маловажен елемент е да знаете какъв размер да купите – но дори да не знаете – не е фатално. Цената в този случай е малко по-висока – между 10 и 50 лева.

Коледна звезда или друго цвете
Почти сигурно е, че с красиво цвете в саксия ще направите добро впечатление. Цветето също е универсален подарък и важи и за жените, които са маниачки на тази тема и имат много цветя, но и за тези, които нямат – те също ще се зарадват. Цената е съвсем приемлива – между 3 и 20 лева.

Козметика
Кремче за ръце и / или лице, дезодорант, шампоан и балсам – утилитарен подарък, който дори не веднага със сигурност ще влезе в работа на получаващия подобен подарък. Опаковката тук е важна, за да даде допълнителна стойност на подаръка. Цената също е добра – между 5 и 40 лева.

Свещи
Ароматизирани, цветни, декорирани – свещите са добър избор за почти всеки случай, а по празниците влизат със сигурност в употреба. Цената им е добра – между 2 и 20 лева, а възможностите за хубаво опаковане – големи. Ако имате възможност включете комплект от свещ със свещник (ръчна изработка – има голям избор в магазините за сувенири).

Албум за снимки
Албумът също е утилитарен подарък, който може да влезе веднага в употреба. Ако имате снимки например на децата си с баба, а това ще е подарък именно за нея – сложете на първите страници снимки за нея – това ще я зарадва. Решението с фото-албум също е ценово много разумно с вариации от 3 до 30 лева.