Семейство

Коледният дух на закуска

20.12.2006г. / 17 34ч.
Вергиния Генова
Коледният дух на закуска

Вълшебно е когато коледният дух завладее душите и мислите ни. Ще ни се всяко нещо в дома да носи магията на празника. Правим всевъзможна коледна декорация на всичко каквото ни хрумне, но все разглеждаме за някоя нова идея.

Коледни бучки захар – дори кафето ни може да бъде празнично. Ще кажете, кафето винаги си е кафе... е, не съвсем. Друго е ако вземете една голяма стъклена или кристална купа, в която да поставите коледните бучки захар. Как да ги направим по-празнични – примерно като ги оцветим с червена сладкарска боя, украсим с цветни захарни пръчици или бляскави златни и сребърни сладкарски топчета.

Коледни салфетки – може да ги изработим сами от бяла хартия, от която да изрежем снежинки в най-различни форми и размери.

Коледно чайниче – украсете чайничето и кафеничето с цветна хартия, гирлянди или звънче.

Когато е празник, винаги ни се ще да хапнем нещо наистина вкусно – какво по-вкусно от палачинки с мед и орехи, шоколад и сметана или сладко от боровинки. Но този път може да ги завием във формата на Коледно венче или звънче и да ги украсим.
Разбира се, не трябва да забравяме и коледните меденки, шоколадчета и бонбонки. И неизменната голяма купа с вкусни сочни плодове.
Чак и аз се размечтах за една такава приказна коледна закуска.

Коментирай