Семейство

Части на тялото, които са уникални за вас

Не само пръстовите отпечатъци са уникални!

28.02.2016г. / 09 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато някой ни попита коя част от тялото ни е уникална, ще се сетим за пръстовите отпечатъци. Освен тях обаче има още няколко части от тялото, които са индивидуални и трябва да сте сигурни, че няма друг човек, който да притежава вашите извивки и форми.

Уши

Извивките на ухото са индивидуални за всеки човек. Вие сте единствените в света, които имат такива уши и никой друг. Учените са разработили алгоритъм, по който може да се идентифицира лице според ухото с 99,6% точност.

Ириси

Цветната част на окото се нарича ирис. В него плуват различни точици, чертички и линии. Те са уникални за всеки човек. Дори да ви се струва, че нечии очи наподобяват вашите, винаги има разлика и това прави очите ви уникални!

Език

Отпечатъците от езика са неповторими за даден човек. На пръв поглед езикът ви изглежда подобен на езика на друг човек, но не е така. Многобройните папили по него се различават. Някои езици имат бразди, други са по-гладки. Цветовете им са различни. Това се влияе и от здравословното състояние на човек, но още с раждането всеки език има своите специфични особености, характерни за конкретния човек.

Зъби

Зъбите са друг удивителен орган. Те дават 100-процентова точност за идентичността на дадено лице. По зъбите може да бъде разпознат дори напълно разложен труп.

Ретина

Ретината е задната част на окото. Тя представлява невероятно точна моментна снимка на нервната ви система. В ретината се отразяват много от заболяванията в организма, понякога дори скрити. Ретината е уникална за всеки човек.

Свързани статии

Походка

Походката не е орган, но пък отново е напълно индивидуална. Тя е част от човека и неслучайно можете да познаете в гръб някого по походката, без да виждате лицето и познатите части от тялото му. Походките могат да се наподобяват, но никога не са напълно сходни с тези на други хора.

Глас

Гласът на човек е още една характерна индивидуалност. Ако имате сестра или брат, вероятно гласовете ви си приличат. Сигурно и собствената ви майка ви бърка по телефона. Но въпреки това гласовете ви се различават и това може да се докаже с точност. Гласът на всеки човек е своеобразен пръстов отпечатък.

Коментирай
Свободно време