Свободно време

Плодове с положителна енергия според фъншуй

Вкусни и полезни

22.02.2021г. / 10 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Според китайското изкуство за постигане на хармония в живота фъншуй, плодовете имат силна енергия, от която всеки може да се възползва. Поставени у дома като свеж плод, картина, носени под формата на аксесоари. Вижте с кои да се заобикаляте по-често.

Праскови – символизират любовта

Те са един от най-популярните фрути символи във фъншуй. Смята се, че прасковата е символ на безсмъртието, здравето, богатството, дълголетието и изобилието. Но също така се приема и като символ на любовта и брака. За прасковените цветчета също се смята, че носят радост, любов и късмет. Не на последно място, прасковите ни осигуряват калий, калций, магнезий, витамини А, К, С, затова е хубаво да ги хапваме по-често в сезона им.

Съвети за привличане на любов според фъншуй

Грозде за изобилие

Винаги когато сезонът позволява, поставете във фруктиерата и грозде. Според фъншуй, то символизира материално богатство, успех, който идва в близко бъдеще, а ако вече е постигнат, да бъде запазен. Освен това, за гроздето се смята, че носи късмет и плодородие. Може да го срещнете и под формата на красиви висулки за колие, гривна. Не бива да забравяме, че редовната му консумация ни осигурява фосфор, калий, калций, витамини. Вижте 10 ползи за здравето от неговата консумация. 

Ябълки – мир

Ябълките са плодовете, които винаги се свързват с доброто здраве, заради тяхната полезност. Богати са на фибри, пектин, витамини и минерали, полезни за здравето на сърцето и храносмилателната система. Във фъншуй тези плодове се свързват с мира, хармонията в дома, особено червените.

Фъншуй съвети за зачеване

Ананас за късмет

Един от най-вкусните плодове, спомагащ за изгарянето на излишните мазнини също се е превърнал в популярен традиционен фъншуй символ на богатство и просперитет. Защо да го добавите към менюто си, вижте тук.

Портокали – освежават и прочистват

Ароматът на портокали винаги действа положително на нашите енергийни нива, толкова е свеж, дори прочистващ. Според фъншуй, техният цвят носи топла, хубава енергия. Хубаво е ако имаме възможност в дома си да поставим във фруктиера 9 портокала за късмет. Освен тях мандарините и лаймът също се смятат за плодове, които привличат благоденствие.

Снимка: pixabay

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )