Семейство

Детско парти извън дома

15.01.2007г. / 00 44ч.
Джадала Мария
Детско парти извън дома

Всеки родител иска да даде максимално на детето си, да му угоди и да го направи щастливо. А кога най-много – естествено – на рождения му ден.

Изборът на място за празнуване извън дома става все по-популярен през последните години. От една страна да си в заведение или парти-клуб е много практично – не приготвяш, не готвиш, не подреждаш преди това, не чистиш и не оправяш след това. Друго голямо предимство на изнесеното извън дома празненство е времето – в домашни условия винаги съществува рискът купонът да продължи до късни доби, докато навън – винаги е фиксирано и дори на поканата пише – "От ... до ...". Навън рожденикът може да си позволи повече гости, а и в някои случаи има програма и специален човек (какичка), която забавлява децата.

Разбира се – има си и минуси – струва не малко пари, мястото трябва да се запази седмици предварително, има някакъв минимум и някакъв максимум деца, възможен е рискът на партито да има външни хора или пък храната да не е добра. Но, с добра организация и прецизен предварителен подбор на мястото последните фактори остават предизбрано добри.

Ако говорим за София, ето малък обзор на места за празнуване:

Макдоналдс е любимо място за децата, а в някои заведения има специални зали за празнуване на рождени дни. Предимствата са няколко: има момиче, което отговаря и забавлява децата през цялото време (рисуване, игри, караоке); за рожденика има специален стол, на който пише на колко години става (идеално за снимките); всички деца получават подаръци, а рожденика – специален подарък и торта (т.е. няма нужда да се грижите допълнително за тортата); децата обичат това място!

Клуб Ментов Носорог (кв. Емил Марков) – от специализираните парти-клубове този събира може би най-много плюсове – има достатъчно място и в залата за игра на децата и в това за родителите. Децата отново са обгрижвани, като им се предлагат освен много играчки (вкл. модерните сега катерушки пълни с малки топки), организирани игри, рисуване и декорация на лицето, което повечето деца обичат! Тортата на децата се дава на специална маса. Най-често почерпката е пици и сок.

Клуб Смехорани (кв. Мотописта) съществува отдавна, има две отделни помещения, което позволява провеждането на два рождени дни едновременно, но и води до объркване у гостите понякога. Помещенията не са малки, има телевизор, на който родителите могат да гледат как се забавляват малчуганите.

Клуб Барбарони (кв. Бели брези) е относително нов, с пъстро и красиво обзавеждане, съоръжен е с катерушки с топки и помещението за игра е доста просторно, има отделно помещение за хранене на децата и друго – за родителите. Ангажирането на момиче, което да забавлява децата се заплаща допълнително. Храната е по избор, но доминират пиците.

Клуб Карамел (кв. Красно село) е много нов, също решен в свежи цветове, съоръжен с катерушка с топки. По-малкото пространство предполага партита с по-малко гости. Изборът на храна е по-голям, но няма отделно помещение за хранене на децата, както и програма за тях.

Театър Ариел (кв. Гео Милев) също предлага празненства за деца. Изборът на храна не е голям, но за децата има програма, с актьор и озвучител, както и сценично осветление, което придава на празника специфичен чар и радва малките купонджии.

Като цяло сайтовете на повечето клубове не са много добри, мигат във всевъзможни цветове, понякога информацията в тях не е актуална (например на 15 януари предлагат все още Коледните си програми!), липсват снимки и цени. Опция за резервация онлайн или мейл комуникация отсъстват напълно.

Коментирай