Семейство

4 фъншуй талисмана за красота и щастие

Розов кварц

17.06.2021г. / 16 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Според философията на фъншуй, истинската красота възниква тогава, когато изпитваме любов и към себе си. Когато човек е състрадателен и любящ към себе си, не само е добре предразположени към другите, но и се усеща по-красив.

За съжаление, любовта и грижите към самите нас често биват пренебрегвани и забравяни. Споделяме 4 фъншуй талисмана за дома (някои от тях може да носите със себе си), които ще внесат повече красота и радост в живота ви.

Свежи ароматни цветя

Свежите цветя с любимия ви аромат, ще донесат много положителна енергия във вашия дом или офис, защото техните аромат и цветове са най-добрата връзка с природата. Според фъншуй цветята са тези, които могат да ни накарат да се почувстваме по-добре, по-красиви.

Когато се намирате в период на застой, чувствате се нещастни, сложете край себе си красив букет или саксия с ароматни цветя. Ароматът, както и положителната жизнена сила, ще променят енергията около вас.

Не забравяйте, че вашето местенце било то дома или бюрото в офиса, е отражение на самите вас.

Звукова вибрация

Звуковата вибрация е друг начин да се свържете с енергията и красотата. Ето защо си купете метални звънчета, но преди да ги отнесете в дома си, чуйте звука на всяко и вземете това, чийто звук резонира най-добре с вашата външна и вътрешна красота. Металните елементи се свързват с красотата и радостта.

Независимо дали сте в добро или лошо настроение, от време на време, прозвънявайте с камбанките. Звукът им действа наистина зареждащо.

Вземете си статуя на Куан Ин

Куан Ин е китайска богиня на състраданието и милостта. Казват, че молитвите, които биват отправени към нея и са за добро, се сбъдват. Освен богиня тя е и бодхисатва – просветлено същество, което може да облекчи страданието на другите. Поставете нейната фигура близо до външната врата.

Тя ще бъде едно от първите неща, които ще видите, когато се прибирате у дома и ще ви напомня, че сте достойни да бъдете красиви и да получавате любов. Също така, според фъншуй вашата входна врата представя вашето лице към света, а талисманът под формата на фигурка на Куан Ин ще покаже на света вашата красота.

Свързани статии

Розов кварц

Розовият кварц е прекрасен камък, който дарява щастие, привлича любов, но ще ви помогне и да култивирате любовта към самите себе си. Той действа благоприятно на сърдечната чакра и облекчава душата, когато не се чувствате положително.

Неговото въздействие е особено силно, когато камъкът е носен близо до сърцето под формата на бижу или се постави в тази област по време на медитация.

Снимка: istock

 

Коментирай