Майките са страхотни! Те са невероятно необходими, желани, обичани, обожавани, любими – те са целият ни живот!

Без тях ние самите нямаше да имаме дара на живота. Те са тези, които са ни довели на този свят. Не че бащите не са важни, напротив, но нищо в природата няма да е същото, ако я нямаше ролята на майката.

Онази специална жена, чийто пример следваме в живота, дори когато не сме съгласни с нея. Търсим нейното одобрение, опълчваме се, само за да си докажем, че сме способни да оправдаем очакванията ѝ. И накрая винаги осъзнаваме, колкото и да не ни се е искало, че мама е била права.

За да отпразнуваме факта, че нашите майки са най-скъпите ни същества на този свят, споделяме с вас защо е страхотно да си майка!

Майките носят новия живот на тази планета

За една жена е чест и истинска привилегия да носи тази прекрасна отговорност, а именно да донася новия живот на тази планета. Това е истинска гордост. Да знаеш, че природата ти е отредила толкова важна роля в този живот е безценно.

Надали всички хора се замислят за това, но всъщност майчинството е святост и истинска мисия.

Майките възпитават и образоват

Не само при нас хората е така. Животните правят същото. Без майката новороденият живот е изгубен. Той има нужда от нейните пример и напътствие, за да оцелее. Кой, ако не мама ще ни покаже правилния път!

Независимо в каква училищна институция ще бъдем поставени в определен етап от живота си, училището на живота, чийто ръководител е мама, е най-ценният урок в земния ни път!

Майките се жертват

Една майка е готова да пожертва всичко за своята рожба – благата си, времето си, здравето си, дори живота си.

Тя ще е винаги до нас във всички трудни, весели и паметни моменти. Майката е истински щастлива и доволна, когато децата ѝ са радостни. Тя ще бъде винаги готова на компромиси и жертви в името на това те да постигнат баланса в живота си.

Майките могат да правят толкова неща едновременно

Една от характерните отличителни черти на жените, разграничаваща ги от мъжете е именно способността за вършене на много задачи едновременно. Женският мозък е устроен по коренно различен начин от мъжкия.

Още по темата

Жените могат да правят едно, да мислят за друго и да предвиждат трето нещо и всичко това абсолютно симултанно!

Мъже, не се обиждайте, но кога сте успели да помислите и свършите толкова неща едновременно? Майките усъвършенстват това свое умение още повече от всякога, щом към грижите им се прибави една малка беззащитна рожба!

Мама знае най-добре

Всяка майка знае кое е най-доброто за нейното дете. Не знаем как го правят, не сме сигурни и какво диктува този майчин инстинкт, но това е факт. Дори в моментите, в които не ни се е искало да повярваме, че това е така, след време сме осъзнавали правотата на своите майки.

Те просто знаят кое е правилно. Без значение дали са в течение на всички подробности за онова, което ни притеснява – те винаги намират начин да преценят ситуацията.

Как да не се гордееш, че имаш точно такава майка!

Снимки: iStock