Семейство

Биячът – радост за децата

29.03.2007г. / 08 58ч.
Вергиния Генова
Биячът – радост за децата

Все още е рано да боядисваме яйца, но можем да подготвим бияча. Той не само ще донесе радост на децата, но ще бъде и красив подарък, който може да подарите за спомен на хората, с които заедно ще посрещнете Великден.
Обикновено майките се притесняват да оставят в немирните ръчички на децата суровите, та даже и вече шарените варени яйца и все повтарят да внимават, защото са за празника.

От много отдавна обаче е измислено решение на този проблем – дървените яйца. Те се продават чисто бели или красиво нашарени, та даже и рисувани с художническо майсторство и прецизност. Днес по магазините общо взето може да откриете Великденски яйца от почти всякакъв материал – керамични, пластмасови, стъклени, дори стиропорени яйца.

Но дървените са си класика в жанра. А и са една малка хитринка за майките, които искат и детето да е радостно, и яйцата да са цели.

Просто купувате няколко бели дървени яйца и докато вие се занимавате с боядисването на суровите яйца, може да предложите на малкото си дете да боядисва дървените. Може да използва всякакви безвредни бои – дори темперни и водни бои, но ако искате да остане хубав спомен, по-добре използвайте акрилни бои. За по-ярък ефект може да добавите и бои за стъкло. След като вашето малко съкровище нашари по свой избор яйцето, може да му покажете и как да нарисува кръст, зайче или пиле със златен или сребърен контур.

Дори да го изпусне няколко пъти, Великден няма да бъде провален. Единствената опасност е рисувайки яйцата да изрисува и себе си. Този проблем се решава на момента, като посетите банята.

Когато дойде Великден, малчуганът може да подари на своите приятелчета лично нашарените яйца. С тях те могат да се чукат, да си ги подават, да играят на топчета или на голф, без да има постоянно разплакани, че нечие яйце било паднало, някой ударил накриво или всички яйца са свършили в първия половин час и сега няма какво да подарят на братовчедите.

Така че определено си струва да помислите и за една безопасна и забавна алтернатива.

Знаете също, че и, ако децата ви прекалят с консумацията на яйца по Великден може да се стигне и до неприятни натравяния.

Пригответе се от рано за един истински Великден за вашето семейство.

Коментирай
Свободно време