През месец ноември БОРИКА стартира благотворителна инициатива под наслов „Подпиши се електронно за едно по-щастливо детство“. В периода от 10 ноември до края на годината, за всеки нов или подновен електронен подпис B-trust, компанията ще дари 1 лев на фондация „Нашите недоносени деца“.

Събраните средства ще бъдат инвестирани в закупуването на специализирано оборудване за първия център у нас, посветен на нуждите на недоносените деца и техните семейства – „Малки чудеса“. Освен това, БОРИКА ще заплати режийните разходи и консумативите за центъра за следващата една година.

Центърът ще бъде открит на специално събитие на 17 ноември – Световния ден на недоносените бебета. Създателите му целят да се задълбочи подкрепата и да се разшири спектърът на услугите в помощ на семействата с преждевременно родени бебета.

В центъра ежедневно ще се провеждат консултации със специалисти в областта на ранното детско развитие – психолози, логопеди, специалисти по ранна детска интервенция и двигателно развитие, музикотерапевт, консултанти по кърмене. Родителите и децата ще имат възможност да посещават психотерапевтични групи и групови занимания, включително лекции на теми, засягащи отглеждането на недоносените деца.

Притежателите на електронен подпис B-trust, както и новите клиенти на услугата, също могат да допринесат за кампанията като подновят своя или закупят нов подпис до края на годината. Понастоящем, БОРИКА е най-големият доставчик на услугата квалифициран електронен подпис в страната.

Квалифицираният електронен подпис има значение на саморъчно положен подпис. Подписаният документ остава подписан, без значение дали се съхранява върху магнитен, оптичен или друг носител, дали се изпраща по електронна поща или е достъпен през интернет.

Електронният подпис позволява използването на електронни услуги на държавната и общинска администрация, като подаване на данъчни декларации, молби, жалби и други документи, обменяни с държавните структури. Използването на електронен подпис се препоръчва и от банките, защото той в най-голяма степен изключва злоупотреби и възможност за манипулации.

Желаещите да заявят нов или подновят своя подпис могат да го направят онлайн в сайта на електронната услуга на адрес www.b-trust.org или в търговските офиси на БОРИКА в страната. Така те ще станат част от каузата на фондация „Нашите недоносени деца“.

Партньорството между БОРИКА и фондация „Нашите недоносени деца“ стартира през 2016 г. и прераства в идеята и реализацията на настоящата кампания. „Статистиката за преждевременно родените бебета у нас е изключително тревожна – те представляват най-голямата група пациенти сред децата, а броят им продължава да нараства. Именно това ни накара да обърнем поглед към проблема и да станем съпричастни на каузата на Фондацията.“, споделя главният изпълнителен директор на БОРИКА – Мирослав Вичев. „Вярваме, че по този начин ще осигурим още една възможност на малките герои да се справят в тежката битка за оцеляване.“, споделя още той.

Подробна информация за кампанията можете да откриете в сайта на компанията: http://www.borica.bg/campaigns/nashite-nedonoseni-detsa

За БОРИКА АД:

БОРИКА АД е в основата на технологичната инфраструктура на платежната индустрия в България и лидер в предоставянето на услуги за банковия сектор. Приоритет на дружеството е осигуряването на съвременна картова и платежна среда за финансовите институции, в полза на техните клиенти.

Важно място в портфолиото на компанията заемат иновативните fintech продукти за крайни клиенти, като електронен подпис B-trust, електронна фактура Е-faktura, парични преводи през банкомат Cash-M иприложение за мобилни плащания Mobi-B. Вече 50 години БОРИКА е доверен партньор на банките и бизнеса в предлагането на разнообразни и надеждни финансови услуги.

За B-trust:

B-trust е търговската марка на услугите, предоставяни от БОРИКА като акредитиран доставчик на удостоверителни услуги – издаване, подновяване, преиздаване и управление на удостоверенията за квалифициран електронен подпис, квалифицирани удостоверения за време, усъвършенствани електронни подписи, електронни сертификати, сървърни сертификати. Предоставяне на услуги за онлайн електронно подписване и валидиране на електронен подпис.