Семейство

4 стъпки, с които да подобрите познанията по английски език

Не се страхувайте да разговаряте на английски

27.11.2017г. / 16 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Езикът отваря врати! Всеки е чувал тези мъдри думи и ако сте си поставили за цел да подобрите уменията си по английски език, трябва да знаете, че екипът на Езиков център „One Stepще ви помогне да станете по-добри и уверени във възможностите си.

Важно е обаче да имате предвид няколко съществени неща.

1. Приемете, че усъвършенстването на езика е като шлифоването на диамант. Изисква силна мотивация, много постоянство, усърдие и време, но пък резултатът след това е гарантирано добър. Постоянството е важно, защото именно то наред с мотивацията предопределя успеха на изучаващия английски.

За да не се случва така, че първоначалното ви силно желание да подобрите английския си бързо да премине и с времето съвсем да утихне, вие трябва да поддържате и стимулирате вашето вътрешно любопитство.

2. Също така е важно да имате потребност от това да постигнете повече в обучението си по английски език, да имате очакване за успех, но и да допускате възможни трудности. Трябва предварително да сте си поставили много ясно формулирана цел свързана с напредъка ви и с постоянство във времето и висока активност ще имате и висока резултатност.

Придобивайки по-голяма лингвистична увереност вие много по-лесно ще преодолеете спадовете в мотивацията, които спъват напредъка ви. Овладяването на английския език и общуването на него с лекота, както при всеки един чужд език е продължителен учебен процес и е необходимо търпение и всекидневни езикови упражнения.

3. Отделяйте поне по час на ден да прочетете интересна статия на английски, да изгледате интересен филм с английски субтитри. Ако нивото на владеене на езика ви позволява се опитайте и без субтитри, разучете текста на любимата си песен на английски или просто си поставете за цел да научавате поне по пет нови думи дневно.

Така постепенно изпълнявайки ежедневните си езикови задачи трупате нови знания и надграждате езиковите си компетентности с всяка изминала седмица.

Тук с пълна сила важи максимата „Практиката ни прави перфектни.“. Колкото повече се упражнявате да говорите на английски език, било то с колеги, с ваши приятели или в работата с бизнес партньори, всичко това е само във ваша полза.

4. Последно, но не и по важност не забравяйте, че преди да започнете трябва да си поставите цел. Просто го направете!

Само една стъпка ви дели от успеха и добрите познания!

Коментирай