Семейство

5 неща във връзката, които могат да ви доведат до депресия

Той „винаги е прав“ и само неговото мнение е важно

02.01.2018г. / 12 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Физическо насилие, партньор, който става словесно агресивен от най-малкото... Това са само част от проблемите, които могат да възникнат в една любовна връзка и да ви доведат до депресия. Има и редица други скрити сигнали, като липсата на интимност или претупване на тези моменти, които получаваме, но с които сякаш толкова сме свикнали, че сме ги приели за нещо нормално.

Вижте 5 неща, които могат да ви накарат да се чувствате зле в една връзка.

Чувствате се доминирана

всяка разлика в силата причинява депресия. Например, когато родителят има властта в едни нормални взаимоотношения с децата си, той помага със своята сила, а не доминира по начин, по който иска да нарани. Така е и с останалите връзки като връзката шеф – подчинен например. Но в едни любовни взаимоотношения е важно да има баланс между двамата партньори.

Той „винаги е прав“ и само неговото мнение е важно

В една връзка комуникацията е градивен елемент на взаимоотношенията. Ако той „винаги е прав“, не признава грешките, сочи ви с пръст, когато вие сбъркате или се опитва да ви вмени чувство за вина, не зачита мнението ви, бъдете сигурни, че това ще доведе до депресия.

Знаци, че любимият човек иска да бъде завинаги с вас

Чувствате се постоянно критикувани

Критиката, когато е градивна, би могла да бъде приета. Помислете дали тази отправена от вашата половинка е такава или цели да ви нарани? Как ви казва, когато нещо не му допада, с какъв тон, какви изрази използва, как се чувствате, можете ли да се защитите.

Има връзки, в които тя е поднесена с тих тон, но караща да се чувства едната страна зле, защото партньорът налага емоционален натиск, манипулира.

Партньорът ви казва какво да правите

„Дай ми бира“, „Донеси ми ....“, „Защо няма нищо сготвено?“... Все реплики, които могат да подразнят всяка жена, а ако ги чувате често във връзката ви, бъдете сигурни, че рано или късно депресията ще бъде водещата във вашия живот.

Усещането че партньорът ви постоянно ви казва какво да правите, изисква от вас, а не влага нищо във връзката, обръща се с лош тон и изразни средства... Дали наистина имате нужда от това?

Свързани статии

Партньорът ви се опитва да ви контролира

Контролиране на свободното ви време, финансите, срещите с приятели и излизанията, всичко това може да предизвика чувство на депресия. Ако той се напряга, защото не сте измили съдовете или не сте подредили дома, постоянно ви звъни, когато сте с приятели или на роднинска среща, следи ви в социалните мрежи, проверява мобилния ви за съобщения, повиквания, това е ясен знак, че се опитва да контролира живота ви.

Тази негова мания не е безобидна. В даден момент може да ви навреди, предизвиквайки и чувство на депресия.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати