Семейство

Милиардерът Джеф Безос и съпругата му се развеждат

Двойката се разделя след 25 години брак

09.01.2019г. / 22 28ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Най-богатият човек в света, Джеф Безос и съпругата му Макензи обявиха, че се развеждат след 25 години брак. Изпълнителният директор на „Амазон“, чието богатство се изчислява на 136 милиарда долара, подчертава в изявлението си, че раздялата е по взаимно съгласие.

„Чувстваме се невероятно щастливи, че сме се намерили и сме много благодарни за всяка от годините, през които бяхме женени“, се казва в съвместното съобщение на двойката в Туитър.

Според законите във Вашингтон, където двойката живее, съществува режим на съпружеска имуществена общност. Според нея натрупаните по време на брака активи се делят 50 на 50 при раздяла, освен ако няма предбрачно споразумение, за което при семейство Безос не е известно да има.

Ако наистина не съществува предбрачен договор, то 48-годишната Макензи Безос ще получи половината от активите на съпруга си, което значи състояние от около 68 милиарда долара и дори повече. Тази сума ще я нареди на 5-о място в класацията на най-богатите хора в света. Дори и да вземе само 1% от огромното богатство на Безос, Макензи отново ще влезе в класацията с най-големите бракоразводни споразумения в историята.

Джеф и Макензи Безос имат четири деца.

Коментирай