Семейство

Лятна почивка, спа преживяване и среща с морето в Astor Garden Hotel

Насладете се на съвършена лятна ваканция за цялото семейство

27.08.2020г. / 17 14ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Astor Garden Hotel

Снимка: Astor Garden Hotel

„В морето ние винаги намираме себе си.“ - Едуард Естлин Къмингс 

Нима можете да го отречете? Морето е идеалното бягство от стреса, а днес ще ви разкажем за нашето съвършено място, което ни помогна да се заредим с положителни емоции, да се погрижим за духа и тялото си, преди да се върнем към динамиката на ежедневието с ново вдъхновение. И тъй като вярваме, че хубавото трябва да се споделя, особено, когато става въпрос за нашата лятна почивка, ще ви издадем кое е това прелестно място.

И така, нашият път пое към курорта Св. св. Константин и Елена, който се намира само на 8 км от град Варна. Запазихме своя престой в 5-звездния хотел "Астор Гардън", който още с влизането ни посрещна с фина елегантност, класическа архитектура и комфорт.

В лоби бара успяхме да се разхладим с приятни напитки и ароматно кафе, преди да се настаним в стаята ни, която откри невероятна гледка към любимото синьо - морето.  

Хотелът разполага с 230 стаи, повечето от които откриват прелестна гледка към морето и градините с красива зеленина, които осигуряват прохлада в летните дни и вечери.

Всяко кътче от този приказен парк ще ви даде онова усамотение, от което се нуждаете, когато искате да сте в компанията на любимия човек или на собствените си мисли.

Тук е моментът да отбележим, че "Astor Garden Hotelе изключително подходящ за семейни или романтични почивки, тъй като ще задоволи нуждите на всеки.

Ако планирате сватба или бизнес събитие, можете да ги организирате и тук, тъй като има подходящи просторни зали в изискан интериор.

А непоправимите романтици биха могли да си кажат заветното „Да!“ и на плажа. Екипът от професионалисти на хотела ще помислят за всеки един детайл, ще изградят цялостна концепция в зависимост от естеството на мероприятието, което планирате, а вие само се забавлявайте. 

По време на своята почивка може да избирате различни забавления, с които да се разтоварите -може да плувате или пък да играете водна аеробика. За най-малките има игрален кът и подходящ детски басейн.

Осигурени са леки закуски, сочни плодове и разхлаждащи напитки, а за разнообразие може да изпиете и нещо освежаващо и в кафене „Одесос“ в комплекса, сред красива зеленина, удобни мебели и успокояващата тишина на летния следобед.

 

 

Ако искате да се излежавате на финия, златист пясък и да се взирате в морето, можете да го направите на собствения плаж на хотела, който е в непосредствена близост до големия плаж в курорта Св. св. Константин и Елена.

Релаксирайте на фона на приятна музика, а тези, които обичат водни спортове и плажен волейбол също ще намерят достатъчно възможности да се забавляват, като симпатичните аниматори на хотел "Астор Гардън" със сигурност няма да ви оставят да скучаете и ще се погрижат за доброто ви настроение.

За тези от вас, които държат да спортуват и по време на лятната си почивка, могат да направят своята тренировка, освен в басейна, и в комфортния фитнес, с който разполага хотелът. След края на вашата тренировка може да се поглезите с ароматен релаксиращ масаж с натурални и етерични масла в СПА центъра.

Но това не е всичко. Искаме да споделим с вас и за своето преживяване в "Aquahouse Thermal & Beach", който се намира в непосредствена близост до хотела. Това е дестинация за балнеология, балнеопрофилактика, СПА, Wellness и спорт, където екип от професионалисти ще се погрижат за вашия комфорт. Разполага с 3 обособени зони - водна, термална и уелнес, като всяка една зона предлага разнообразни СПА процедури.

Термалният комплекс разкрива не само красива гледка към морето, тъй като е разположен на самия морски бряг в курорта Св. св. Константин и Елена, но и предлага множество възможности за релакс и възстановителни терапии през цялата година.

Разполага с 14 открити и закрити басейна и водни съоръжения с различна дълбочина и температура, захранвани с минерална вода, която се характеризира като хипертермална 46⁰С, минерализирана - с обща минерализация 553 мг/л, хидрокарбонатна натриево-калциево-магнезиева вода.

Можете да събирате слънчеви лъчи край басейна, да запишете вашия час за масаж, както и да избирате измежду многото възможности за терапии, с които да се почувствате наистина отпочинали, по-здрави и красиви.

Тук минералната вода е с показатели, които влияят благоприятно на целия организъм. Така например при използване на минералната вода за питейно балнеолечение и балнеопрофилактика, тя оказва положително въздействие при стомашно-чревни, жлъчно-чернодробни, бъбречно-урологични, метаболитни заболявания.

 

 

Когато се използва външно за балнеолечение и балнеопрофилактика, действа благоприятно при заболявания на опорно-двигателния апарат, кожни и гинекологични заболявания, периферната нервна система, ортопедични и травматологични заболявания.

Богатият минерален състав на водата извираща от 7 естествени източника, ще ви помогне да се отпуснете и да намалите тревожността. В комбинация с морския изглед, морския климат, кристалната вода и богата растителност в курорта Св. св. Константин и Елена, ще укрепите духа и тялото си. 

Ние се убедихме как това съчетание на даровете на природата може да промени цялостната ни настройка и да ни мотивира да се грижим по-добре за себе си.

Тук също може да посетите фитнес, да се запишете за спортна активност на открито или закрито. Препоръчваме ви да утолите жаждата си във фреш бара, приготвят чудесни смутита, а ако ви се хапва нещо вкусно и здравословно, "Aquahouse Thermal & Beach" разполага и с ресторант, в който вкусните здравословни ястия са приоритет. Веганите и вегетарианците също могат да намерят своята идеална порция.

Вярваме, че хубавата храна, приготвена и поднесена с любов и внимание към всеки детайл, ни изпълва с щастие. Ние успяхме да се насладим на чудесната кухня в ресторант "Azzaro", който ни предложи разнообразие от вкусове, а ние сме доста капризни. А там всяка хапка бе истинско изкушение и удоволствие за сетивата. 

Ресторантът разполага с градина с хубава гледка, което предоставя избор на гостите на хотела, дали да се хранят в откритата или закритата му част - с приятен интериор и много естествена светлина.

Вечер лоби барът и градината ви канят на коктейли, любими напитки, забавления, но не пропускайте да направите вечерната си романтична разходка на кея. Залезът е магнетичен, а на фона на залязващото слънце ви очаква величествената статуя на Нептун, което е едно от любимите места на туристите за снимки.

Препоръчваме ви да видите още няколко забележителности в близост до хотел "Астор Гардън":

  • Манастирът "Св. св. Константин и Елена", построен между 14-16 век. В него има чудодейна вода и тук са запазени част от мощите на Свети Валентин;
  • Големият бял кръст. Ако посетите собствения плаж на хотела на морския бряг, няма как да не видите кръста. Още едно място, подходящо за вашите летни снимки;
  • Ботаническата градина, която е разкошна;
  • Евксиноград - великолепният дворец на Фердинанд ви очаква.


Коментирай