Семейство

Не искам той да се подиграе с мен

Психолог Петя Георгиева отговаря на читателски въпрос в рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“

06.11.2020г. / 10 46ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Новата рубрика на Az-jenata.bg „Вашият въпрос – нашият съвет“ ви дава възможност да отправите въпрос, който ви терзае, на имейл info@az-jenata.bg, а психолог Петя Георгиева ще ви отговори.

Днес публикуваме читателски въпрос, като името на автора ще запазим в анонимност. Под въпроса публикуваме отговора на психолог Петя Георгиева.

ВъпросЗдравейте! Имам интерес към един мъж от няколко месеца. Приключих дългогодишна връзка и не ми се започваше нова, затова бях доволна да си хвърляме само погледи. Имаме едно и също хоби и се виждаме 3-4 пъти в седмицата. Аз бях решила да не предприемам нищо, но той на няколко пъти ми се усмихна и забелязах, че иска да установи някакъв контакт с мен. Неяснотата за това как да постъпя и за объркването ми дойде оттам, че той дойде един път на тренировката с момиче. Аз се направих, че не ги виждам, защото не знам какви са отношенията им, но и спрях да го гледам като цяло, защото не знам дали дойде, за да ревнувам или защото е решил да опита с друга. Във всички случай не ми харесва, че предпочете да не направи крачка към мен и то точно, когато отношенията претърпяха малко развитие. Честно казано, аз съм наплашена от предишни отношения и едва ли ще направя някаква крачка, а и след като знам, че може да е обвързан... Всъщност последния път, когато го видях беше в мъжка компания и държеше да забележа този факт... Объркана съм и дори не знам дали да го погледна в очите. Не искам и той да се подиграе с мен... Какво е подходящо да направя?

Отговор: 

Здравейте, най-безопасното и полезно за самата Вас поведение тук е да изчакате той да направи крачка към Вас, а докато това се случи да продължите с хобито си, както досега, да не спирате да се радвате на това, което правите, без значение дали той ще бъде там, дали ще е сам или с друг човек. Вие в момента сте в „изгодна позиция“, така да се каже. Нека посланието, което излъчвате бъде удоволствие и наслада от това, което правите. Ако той Ви погледне или по някакъв начин установи контакт с Вас, можете да му отвърнете със същото или да му се усмихнете, но препоръката ми е първо да изчакате и да разберете дали той ще предприеме нещо към Вас. Ако това се случи, можете да му отвърнете, ако не се случи, продължете да се радвате на хобито си, както досега и да дадете шанс и на други мъже да се радват на вниманието Ви.

Успех,

Петя

* * *

За Петя Георгиева

Петя Георгиева е психолог, семеен и брачен консултант. За себе си споделя, че е посветена да служи на хора, които изпитват болка и проблеми в отношенията си, искат да са по-удовлетворени, по-щастливи, уверени и целеустремени.

В рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“, психолог Петя Георгиева ще отговаря на читателски въпроси, които може да ни изпращате на редакционен имейл: info@az-jenata.bg.

Всяка седмица ще публикуваме отговорите на вашите въпроси. За да запазим анонимността на читателите, ще публикуваме въпросите само с инициали.

Коментирай