Семейство

Бях любовница дълго време, с което не се гордея

Въпрос в рубриката на психолог Петя Георгиева

01.03.2021г. / 18 53ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Новата рубрика на Az-jenata.bg „Вашият въпрос – нашият съвет“ ви дава възможност да отправите въпрос, който ви терзае, на имейл info@az-jenata.bg, а психолог Петя Георгиева ще ви отговори.

Днес публикуваме читателски въпрос, като името на автора ще запазим в анонимност. Под въпроса публикуваме отговора на психолог Петя Георгиева.

Въпрос:

Здравейте! Бях любовница дълго време, с което не се гордея. Той така и не предприе стъпката за развод, както ми беше обещал, но съпругата му подаде молба за развод и той вече е свободен. Разбих едно семейство, защото го исках само за себе си. Това беше моята цел и я постигнах. Много обещания ми беше дал, но не изпълни нито едно от тях. Въпреки че е свободен, той не спази обещанието да станем семейство и все още се крием. Разбирам от странични хора, че прави опити да си върне семейството. Има ли бъдеще връзката ни и дали ще бъда някога щастлива с него?

„Пудра и захар“, епизод 2: Тайните на щастливата и хармонична връзка

Отговор: Здравейте! Първо бих искала да започна с идеята за разбиване на семейството и вината, която вероятно изпитвате, поставяйки себе си в ролята на „разбивача“ на семейството, което невинаги отговаря на реалността. Допускам, че в това семейство още преди Вашата поява е имало затруднения и/или други причини и поводи за поява на трети човек изобщо. Длъжна съм да предупредя също така, че сценарият с появата на трети човек има потенциал да се повтори и когато Вие сте в ролята на съпругата, така че бъдете внимателна и съзнателна за това!

За да си отговорите на въпроса дали има бъдеще връзката Ви, препоръчвам директен, честен и открит разговор с него, в който да изразите очакванията на всеки един от вас двамата относно развитието на връзката ви. Бихте могла да му дадете определен период от време, в който той да вземе решение и ако не избере създаване на семейство с Вас, ще имате ясен отговор на въпроса, както и яснота доколко този мъж държи на Вас и на бъдещите ви отношения. Също така можете да попитате себе си дали тази позиция, в която се намирате в момента, Ви прави щастлива и ако отговора е не, то не се колебайте да поставите ясно Вашите нужди и потребности и ако този мъж не е готов да отговори на тях, не губете повече време и енергия.

* * *

За Петя Георгиева

Петя Георгиева е психолог, семеен и брачен консултант. За себе си споделя, че е посветена да служи на хора, които изпитват болка и проблеми в отношенията си, искат да са по-удовлетворени, по-щастливи, уверени и целеустремени.

В рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“, психолог Петя Георгиева ще отговаря на читателски въпроси, които може да ни изпращате на редакционен имейл: info@az-jenata.bg.

Всяка сряда ще публикуваме отговорите на вашите въпроси. За да запазим анонимността на читателите, ще публикуваме въпросите само с инициали.

Коментирай