Семейство

Научих за стара изневяра на партньора ми, как да постъпя?

Въпрос в рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“

18.08.2021г. / 12 25ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Рубриката на Az-jenata.bg „Вашият въпрос – нашият съвет“ ви дава възможност да отправите въпрос, който ви терзае, на имейл info@az-jenata.bg, а психолог Петя Георгиева ще ви отговори.

Днес публикуваме читателски въпрос, като името на автора ще запазим в анонимност. Под въпроса публикуваме отговора на психолог Петя Георгиева.

Въпрос:

Здравейте, скоро научих за изневяра на моя партньор, която е била преди 3 години с негова бивша приятелка от младежките години. Въпросната снимка ми беше изпратена от нея с уточнение, че са имали връзка няколко месеца. Чувствам се опустошена, с него сме повече от 10 години, как да постъпя?

Отговор:

Здравейте, разбирам трудната ситуация, в която се намирате, особено когато на карта е заложено доверието, градено толкова много години. 

Препоръчвам да се фокусирате върху отношенията с Вашия партньор и да инициирате и проведете откровен и честен разговор с него. Това вероятно ще бъде доста болезнено и за двама Ви, но без такова начало, би било невъзможно да изясните нещата и да започнете да градите отново доверието си един към друг (началото на този процес е винаги много тежко и трудно).

Опитайте се да разберете каква е неговата нагласа, държи ли все още на Вас и на връзката Ви, има ли нещо, което му е липсвало, иска ли да останете заедно, продължава ли да поддържа отношения с тази жена и ако да, какво го кара да продължава да го прави, след като са приключили отношенията си преди толкова години? Не крийте и Вашите емоции, нека той е наясно за това, което преживявате Вие. Също така, обърнете внимание дали той Ви подкрепя, дали е загрижен за Вас и дали съжалява за случилото се, това са важни детайли. Ако и двамата имате желание да запазите отношенията си, то тогава изневярата е преодолима и възможна за отработване и справяне. 

Не отхвърляйте и възможността да потърсите съдействие от специалист, с който да работите за отношенията с партньора си, преодоляване на изневярата и изграждане на доверие отново един към друг. 

Успех и любов,

Петя 

Коментирай