Семейство

Жените вече също живеем човешки

22.10.2021г. / 14 03ч.
Аз жената
Снимка: iRobot

Снимка: iRobot

Въпросът чий ангажимент е чистенето на дома напоследък става все по-малко актуален. Ако до неотдавна повечето жени посвещаваха часове на чистене и миене, въоръжени с парцали и прахосмукачки за ежедневна битка с прахоляка и замърсяванията по пода, то днес това вече не е техен ангажимент. Не, не е и на мъжете, които със сигурност биха претупали работата, залисани във футболния мач по телевизията или сумтейки, че чистенето е женско задължение.

Трябва да признаем, че на малцина от нас им харесва да губят от свободното си време в чистене на подове. Свободното време и без чистенето е недостатъчно и може да бъде използвано за далеч по-приятни неща, за които можем да направим списък, но и това би отнело твърде много време. Времето, безценното свободно време, все ни се изплъзва, докато сме на работа или се грижим за семейството си, докато пазаруваме или приготвяме обяд или докато сме на онези важни работни вечери, които са необходими за кариерата ни, но не ни дават радостта от почивката, срещите с приятелки, разходките навън с децата или любимия клас по пилатес.

За да сме щастливи, имаме нужда от повече време за нещата, които ни носят радост. Чистенето на дома не е едно от тях, но ежедневната чистота на подовете определено е. Дилема няма, защото на помощ идват високите технологии, последните иновации и роботите на iRobot, създадени с една цел – да живеем човешки.

Заминаваме на мечтано пътуване, отдаваме се на почивка с коктейли или просто решаваме да отидем на театър, а междувременно прахосмукачката-робот Roomba® i7 почиства подовете до съвършенство. Това е напълно възможно благодарение на функцията „Clean while I'm away“ (Почисти, докато ме няма). Когато активираме тази функция през мобилното приложение iRobot Home с технологията Genius, апликацията разбира, че домът ни е свободен за почистване и подава сигнал към Roomba®, която започва почистващ цикъл.

Интелигентният робот Roomba® i7 притежава навигация с камера iAdapt 3.0 с интелигентно картографиране Imprint® и технологията vSLAM®. Тя може да почисти големи площи, като се презарежда сама, разпознава препятствията по пода, съобразява се с мебелировката и избира най-добрата техника на почистване, в зависимост от степента на замърсяване и подовите настилки.

Roomba® i7 научава разположението на стаите в дома и може да бъде настроена да чисти стая по стая, а модификацията i7+ разполага със система за самопочистване Clean Base®, с чиято помощ сама изхвърля пълния с боклук контейнер в антиалергенна торбичка AllergenLock. Сменяемата торбичка побира до 60 контейнера с боклук и не позволява прахът и мръсотията да се разнесат обратно във въздуха. AllergenLock улавя до 99% полен и плесен. Индикатор върху робота сигнализира, когато е време за смяна на торбичката, а междувременно ние не се сещаме за чистене с месеци.

Roomba® i7 може да работи в синхрон с робота-моп Braava jet® m6, като така ние си осигуряваме завършен цикъл от сухо и мокро почистване на подовете у дома.

Braava jet® m6 работи в два режима – мокро забърсване и сухо полиране. Той разполага с прецизен разпръсквач за вода jet spray. Специални сензори не позволяват на Braava да пръска вода по стените или мебелите. Роботът-моп е оборудван с резервоар за вода с вместимост 445 мл. Той притежава навигацията с камера iAdapt 3.0 и технологията vSLAM® и се ориентира отлично за размера на всяка стая. Придвижва се напред и назад в прави линии. Благодарение на системата за интелигентно картографиране Imprint Braava jet® m6 запаметява всяко помещение и дава възможността ние да избираме коя стая да бъде почистена и кога да се случи това.

Роботите се трудят, подовете блестят от чистота, а жените най-сетне можем да намерим време за себе си. И да живеем човешки.

Коментирай
Здраве и красота