Семейство

Фондът за децата на герои навърши 1 година

Фондът за Децата на герои осигурява стипендии от 500 лв. месечно на децата на лекари, медици и учители, починали от COVID-19, докато изпълняват професионалната си мисия

23.12.2021г. / 11 17ч.
Мария Дуковска
Фондът за децата на герои навърши 1 година

Фондът за Децата на герои осигурява стипендии от 500 лв. месечно/ 6000 лв. годишно на децата на лекари, медици и учители, починали от COVID-19, докато изпълняват професионалната си мисия. Фонд за Децата на Герои е активна кампания на Фондация #ЗаДоброто.  В разгара на втората вълна на пандемията, когато десетки лекари, медици и учители загубиха живота си, Фондация #ЗаДоброто създават Фонд за Децата на Герои. 

Основна мисия на Фонда става да се подпомогнат материално децата на онези герои, на които това да бъдат на първа линия по време на пандемията, им струва живота. С тези средства Фондът дава възможност на децата да продължат да се развиват, образоват и да получат доза подкрепа за неизбежните финансови трудности за семейството на починалите. Към днешна дата, стипендиантите на фонда са 26 деца на възраст от 4 до 18 г. Идеалната цел на кампанията е те да получават стипендията, докато навършват пълнолетие или до завършване на средното им образование. Всяка година Фондация #ЗаДоброто, дарителите и партньорите на Фонда ще организират кампании за набиране на средства, докато всички деца навършат пълнолетие. 

Един от посланиците и съмишленици на Фонда и на #ЗаДоброто е актьорът Алек Алексиев. През декември тази година Алек и NO BLINK Studio предлагат, организират и създадават про боно рекламен клип за Фонда, за да дадат възможност на повече хора да се докоснат до мисията му. В клипа участват Гергана Гълъбова и Ясен Димитров, Ая Алексиев и Александър Алексиев, Димитрина и Юлия Спирови. Режисьор е Йордан Чичиков, а в екипа се включват още и Кирил Проданов (оператор), Димитър Димитров (камера асистент), Виктория Радославова (режисьор на монтажа), Веселин Зографов (звукообработка), Боян Дечев (цветни корекции).

Сред актвните партньори на Фондацията и нейните кампании е и компанията Medical Point - официален представител за България на марките Laboratorios BABÉ и Laboratorios KIN. Тази година Laboratorios BABÉ се включи в благотворителния базар по проекта Светулка - кампания за облагородяване средата на педиатричните и детски болнични отделения - организиран от Фондацията.

Фондът за Деца на Герои и Фондация #ЗаДоброто ни напомнят, че доброто е заразно и никога не е напразно. А стипендиите са нашата благодарност и памет за смелостта и отдадеността.

Дарителска сметка:

Фондация „За Доброто“

Райфайзенбанк България ЕАД

BIC: RZBBBGSF

IBAN: BG91RZBB91551012773591

За Фонда за Децата на герои

Ако Вие или Вашата компания искате да станете партньор на Фонда, не се колебайте да се свържете с Фондация #ЗаДоброто.

 

Коментирай