Семейство

Вече нямам сексуално влечение към него, какво да правя?

Читателски въпрос до психолог Петя Георгиева

09.02.2022г. / 10 02ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Рубриката на Az-jenata.bg „Вашият въпрос – нашият съвет“ ви дава възможност да отправите въпрос, който ви терзае, на имейл info@az-jenata.bg, а психолог Петя Георгиева ще ви отговори.

Днес публикуваме читателски въпрос, като името на автора ще запазим в анонимност. Под въпроса публикуваме отговора на психолог Петя Георгиева.

Въпрос:

Здравейте! От 2 месеца се виждам с мъж, но започнах да изстивам към него, а е много добър и не ми се иска да се разделяме. Обаче нямам вече сексуално влечение към него. А в началото много го харесвах, не разбирам защо изведнъж изстинах. Аз съм на 39 години и не искам да пропусна и този шанс. Объркана съм. Може ли съвет какво да направя?

Отговор:

Здравейте,

Тук е важно да наблюдавате себе си и да помислите дали това е първият подобен случай, в който бързо губите интерес или това се случва често при Вас. Също така е важно да се уточни дали губите интерес само към добрите мъже или като цяло към всички, с които започвате отношения.

При много жени и мои клиентки това не е единичен случай и се наблюдава само с т. нар. „добри“ мъже, тоест силно физическо привличане или тръпка има, когато мъжът не е толкова добър с нас или е т. нар. „лошо момче“, „Казанова“ и др. Ето каква е и моята препоръка:

1. Бъдете честна със себе си и си изяснете какъв тип мъж бихте искала до себе си и би Ви подхождал.

2. Какъв вид отношения търсите – неангажиращи, краткотрайни връзки или дългосрочни отношения.

3. На база първите два отговора, преценете дали този мъж се вписва и дали отговаря на това, което Вие търсите. Ако да, дайте си малко повече време, в което да се опознаете по-добре и да дадете шанс на тези отношения да се развият. Ако не – изяснете това с него и продължете напред.

Успех,
Петя

* * *

За Петя Георгиева

Петя Георгиева е психолог, семеен и брачен консултант. За себе си споделя, че е посветена да служи на хора, които изпитват болка и проблеми в отношенията си, искат да са по-удовлетворени, по-щастливи, уверени и целеустремени.

В рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“, психолог Петя Георгиева отговаря на читателски въпроси, които може да ни изпращате на редакционен имейл: info@az-jenata.bg.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
иван ( преди 2 години )
4 rate up comment 0 rate down comment
sonare ( преди 2 години )
Харесват "лоши"-те момчета, а когато се вземат и почнат побоищата и тормоза - рязко губят интерес и спират ги харесват... След което се оказва, че добрите момчета вече са се задомили и имат свои семейства, а накрая сама с деца и издръжка от 162,50 лв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар