Семейство

Как да разбера дали той ме разиграва?

Въпрос в рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“

02.06.2023г. / 09 52ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Рубриката на Az-jenata.bg „Вашият въпрос – нашият съвет“ ви дава възможност да отправите въпрос, който ви терзае, на имейл info@az-jenata.bg, а психолог Петя Георгиева ще ви отговори.

Днес публикуваме читателски въпрос, като името на автора ще запазим в анонимност. Под въпроса публикуваме отговора на психолог Петя Георгиева.

Въпрос:

Здравейте! Запознах се с едно момче на работна среща преди година. Живеем в различни градове, но разстоянието не е много голямо. В началото той беше по-инициативен за разговор, предимно в чат. През тази година получавах от него много смесени сигнали. Поисках да ми изясни това поведение – отговорът беше уклончив. Приема ме за приятелка, но може и нещо повече. Приех го и не го търсих повече за около месец. Потърси ме по повод и флиртът продължи както преди, но когато стане дума за среща единствения отговор, който получавам е, че ще се разберем и нищо повече. Но не е проблем за него да пътува до по-далечни места. Виждали сме се няколко пъти, в повечето случаи заради работата.

Как трябва да приема това поведение? Разиграва ли ме или просто няма такт към ситуацията?

Отговор:

Здравейте и благодаря за въпроса!

Действително доста често се случва да получаваме смесени сигнали от противоположния пол. Това, разбира се, поражда у нас съвсем нормалното объркване и усещане за несигурност в отсрещната страна.

„Поисках да ми изясни това поведение – отговорът беше уклончив“ – добре е, че сте поискали изясняване, но се опасявам, че за съжаление този мъж не е готов и не е способен (поне в момента) да ви даде яснотата, от която имате нужда. Ако наистина той беше сигурен в нагласата и чувствата си, най-вероятно вие нямаше да сте объркана, тъй като той щеше ясно да показва своя интерес към вас и извън работата.

Моята препоръка е да бъдете честна и открита със себе си и ако той продължава да не е сигурен, да се дистанцирате от него, съхранявайки и поддържайки само работните поводи за контакт. Поне докато не видите готовност от негова страна за нещо повече от това.

Успех,
Петя

* * *

Петя Георгиева е психолог, семеен и брачен консултант. За себе си споделя, че е посветена да служи на хора, които изпитват болка и проблеми в отношенията си, искат да са по-удовлетворени, по-щастливи, уверени и целеустремени.

В рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“, психолог Петя Георгиева отговаря на читателски въпроси, които може да ни изпращате на редакционен имейл: info@az-jenata.bg.

Коментирай