Семейство

7 идеи за семейни забавления

Нощувайте под открито небе

14.06.2023г. / 05 28ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Лятото е свързано не само с почивки, но и с време, в което цялото семейство има възможност да бъде заедно. Ако се чудите как да уплътните часовете и минутите с любимите, в следващите редове ви предлагаме няколко лесни идеи за това. Ето ги и тях:

Направете си ескейп стая

Ако някоя от летните ви ваканции включва престой в провинцията, проявете креативност и превърнете вилата в ескейп стая. Загасете осветлението или пък запалете свещи, поставете препятствия по пътя, а за да бъде още по-трудно и страшно, можете да сложите „опасни“ гумени паяци, буболечки, червеи и каквото се сетите. Включете към правилата и преминаването на страховит куиз, от който да ви побият тръпки.

Заснемете влог

Ако децата ви са малко по-големи със сигурност една от мечтите им е да имат видео канал и да споделят съдържание. Вместо да ги укорявате постоянно, бъдете част от модните течения и заснемете видео влог от вашата ваканция. Вживейте се в ролята на инфлуенсъри и запаметете вашите моменти заедно. Ако трябва, дори публикувайте влога в интернет. Може пък да ви хареса!

Идеи за детски игри, които развиват интелекта

Измислете си игра с подръчни материали

Ако харесвате настолните игри, но сте забравили вашата – и не можете да решите на какво ви се играе – защо да не си измислите своя собствена игра. Вместо карти можете да използвате малки парчета хартия или картон и да ги оцветите както сметнете за добре. Можете да си направите „Не се сърди, човече“ от голямо парче велпапе, а пък пионките да са от оцветени бобени зърна, капачки от пластмасови бутилки или малки топчета. Ако пък желаете, можете дори да комбинирате правилата на няколко игри в една, така всеки член от семейството ще е доволен.

Направете си опознавателна мисия

Свързани статии

Ако децата ви не са фенове на разходките, привлечете вниманието им, като им кажете, че всъщност това, което ще правите е опознавателна мисия. Отидете на полето или в гората, снабдете се с малки бурканчета и сложете в тях растенията, които намерите. Заснемете птиците, животните и насекомите, които виждате. След като се приберете вкъщи, влезте в интернет и проучете имената на растенията и също така опознайте животните – кое как се нарича, къде живеят, с какво се хранят и т. н.

Нощувайте на открито

Ако имате стара палатка, която събира прах в килера или мазето, вземете я за вашата лятна ваканция на село. Някоя от вечерите разнообразете ритъма си и си направете барбекю на открито, а нощта прекарайте в двора. Можете да се любувате на звездното небе и да си разказвате страшни истории около огъня.

Измислете сценарий за филм или книга

Свързани статии

Ако се чудите как да запълните времето в мързеливите следобеди със семейството, можете да се съберете, да направите брейнсторминг и да измислите сценарий за филм или пък книга. Ето един прекрасен начин, по който ще развиете фантазията и въображението си.

Разменете ролите си

За няколко часа си разменете ролите – вие бъдете децата, а пък нека те да се вживеят във вашата роля. Така ще видите как изглеждате и какви сте в техните очи.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време