Семейство

Две бюджетни идеи за устойчиви и стилни дрехи през лятото

Как да пазаруваме умно, без да се лишаваме от комфорта

22.07.2023г. / 11 20ч.
Михаела Лазарова
Източник визия: Lidl

Източник визия: Lidl

Изборът на дрехи зависи от предпочитанията и комфорта на всеки човек. В наши дни обаче устойчивостта става все по-важен фактор, когато пазаруваме. Затова в този материал ви даваме две идеи за устойчив избор на ежедневни дрехи за лятото.

Памук за летните дни от гореща Африка

Мек и нежен, памукът е много щадящ в сравнение със синтетичните материали, които могат да предизвикат дразнене на кожата. Особено подходящ е както за бебета и деца, така и за възрастни. Памукът е изключително дишаща материя и помага на кожата да диша, регулира топлината и предотвратява натрупването на излишна влага и пот.

Производството на памук играе ключова роля в борбата с бедността в Африка. Голяма част от приходите на дребните фермери на континента и на техните семейства идват от продажбата на суровината. Този факт е в основата на една инициатива, подета от проф. д-р Майкъл Ото и неговата фондация „Помощ чрез търговия“ (Aid By Trade Foundation). Екипът му създава международно признатия стандарт „Cotton made in Africa“. Текстилните продукти с това лого са произведени от устойчиво отглеждан памук в Африка. Сертификатът гарантира, че купуването на такъв продукт подпомага опазването на природата в едни от най-бедните кътчета на планетата.

Дрехи с такъв сертификат могат да се намерят и у нас, като едно от местата е Lidl. От понеделник, 24 юли, във всички магазини на веригата ще откриете различни предложения за дамите и мъжете – летни тениски, къси панталони, къси дънкови панталони, клинове и бермуди и други. Моделите са свежи и изчистени и с високо съдържание на памук, а цените започват от 7,99 лв. за тениски и къси панталонки и стигат до 22,99 лв. за мъжки бермуди в три цвята.

Още по-хубавото е, че освен стилни и изгодни, с всеки закупен модел с логото Cotton Made in Africa давате своя принос за опазването на природата в Африка.

                                                          Източник визия: Lidl

Да спасим океаните с дрехи от рециклирана пластмаса

В производството на дрехи все по-често се използва рециклирана пластмаса. Качество, комфорт и функционалност се съчетават с отговорност към околната среда. От четвъртък, 27 юли, такива текстилни предложения също ще може да откриете в Lidl под собствената им марка Crivit. Те носят логото Global Recycled Standard. Артикулите под този стандарт са произведени от рециклирана пластмаса, чийто произход е частично от морски и крайбрежни райони. Сертификатът е гаранция за проверено съдържание и спазването на строги социални и екологични критерии при производството.

Сред дрехите от рециклирана пластмаса отново ще има и за дамите и за господата – различни цветове тениски, шорти, клинове, бюстиета и къси чорапи. Завършек на облеклото поставят спортните обувки, чиято лицева част е от плетена дишаща материя, а стелката е с мемори пяна. Цените и тук са бюджетни – от 10,99 лв. за дамски и мъжки тениски, 16,99 лв. за бюстие, 19,99 лв. за клин и атрактивните 39,99 лв. за спортни обувки.

Освен Cotton made in Africa и Global Recycled Standard всички текстилни продукти, предлагани в Lidl, са със сертификат за качество Hohenstein. Стандартът от Немския институт е гарант за контрол на производството, безопасност на тъканите и точен размер.

Дрехите със сертификат Cotton made in Africa и Global Recycled Standard може да разгледате в онлайн брошурата на Lidl тук.

 

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време