Семейство

Ето кога ще са ваканциите на учениците през новата учебна година

Есенната ваканция ще е от 28 октомври до 1 ноември

01.09.2023г. / 18 15ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

От МОН обявиха датите за ваканциите през новата учебна година, както и датите за матурите след 4, 7 и 10 клас.

Със заповед на министъра на образованието и науката са утвърдени датите за националните външни оценявания и държавните зрелостни изпити през 2024 г.

Националното външно оценяване по български език и литература за 4 клас ще е на 27 май, а по математика - на 28 май.

Изпитът по български език и литература за учениците от 7 клас ще е на 19 юни, а по математика - на 21 юни. Тези дни са неучебни.

Десетокласниците ще положат изпитите си на дати, различни от тези за седмокласниците. Изпитът по български език и литература ще е на 10 юни, а по математика – на 12 юни, като дните ще са учебни.

Матурата по български език и литература за зрелостниците ще бъде на 17 май, а втората задължителна матура и изпитът по професионална квалификация – на 20 май. Тези дни са неучебни.

Есенната ваканция на учениците е определена в периода от 28 октомври до 1 ноември предвид насрочените местни избори, като се запазва броят на ваканционните дни.

Коледната ваканция ще бъде от 23 декември до 2 януари, междусрочната - от 3 до 5 февруари, пролетната – от 30 март до 7 април за учениците от 1. до 11. клас и от 5 до 7 април - за учениците от 12. клас.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Nolan ( преди 6 месеца )
Аз пък съм в 4 клас и искам да покажа колко съм добър по български език и да ви изпитвам. Но преди това, трябва да ви кажа следното: 1.Трябва да спреш да гледаш видеоигри. 2.Трябва да бъдеш концентриран. 3.Не забрявай да си пишеш винаги домашните си работи. Направете синтактичен анализ. Малкото дете плачеше, защото поиска да му прочетат приказка късно вечер.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Кaтя ( преди 6 месеца )
Аз ще правя матура тази година. По математика и по български език и литература.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време