Семейство

Неудобни истини за брака

Понякога ще се доближите до това да „намразите“ партньора си

01.11.2023г. / 06 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато срещнем партньора, с когото искаме да развиваме живота си и да градим семейство, в нас може да се появи желанието и да узаконим връзката си, сключвайки брак. 

Знаем, че ще полагаме усилия, че невинаги всичко ще върви гладко. Или по-скоро смятаме, че знаем. Вярваме, че имаме куп решения и стратегии, които ще ни помогнат да не се превръщаме в онези скучни брачни двойки, в които партньорите са само по задължение. До момента, в който не осъзнаем някои неудобни истини за брака. 

Вижте кои. 

1. Понякога сексът ще се чувства като работа.

Това означава, че ще са необходими усилия за подхранване на страстта с партньора ви. Забързаното ежедневие и задълженията, свързани с него ще накарат спонтанността да се случва все по-рядко. В резултат на това, сексът става предвидим, планиран и по-малко романтичен.

„Двойките трябва да работят върху това да поддържат нещата интересни, да останат верни, да се справят с медицински проблеми, които пречат на желанието или способностите, и да планират навреме, за да го направят“, споделя  Erin Parisi, консултант по психично здраве и брачен терапевт.

Тя допълва още, че си струва двойката да общува открито и да приоритизира сексуалния си живот, за да поддържа нещата здрави.

2. Понякога ще се доближите до това да „намразите“ партньора си

Особено по време на конфликт. Начинът, по който се справяте с конфликта, ще определи дали бракът/връзката ви ще се развива или ще страда.

Свързани статии

3. Ще срещнете неразрешими проблеми

Не всички спорове завършват добре. Бракът ви кара да осъзнаете това ясно, защото вие и вашият партньор просто ще имате много спорове, големи и малки. Затова е важно да се признае, че не всеки проблем е разрешим.

Ако например имате един и същ проблем отново и отново без решение, това може да е един от онези неразрешими проблеми, споделят западни специалисти по връзките. Важно е да научите разликата между разрешими и неразрешими такива, защото неразрешимите проблеми ще трябва да се управляват по различен начин.

Например ако единият от вас е социална тип личност, докато другият не е, това няма да се промени. Ако някой от вас често забравя, разсеян е, тогава ядосването за нещата, които той забравя, няма да помогне. Според специалисти, когато спрете да се опитвате да разрешите неразрешимите неща и започнете да работите върху начините за управлението им, те ще спрат да изглеждат като проблеми.

4. Социалният ви живот ще се промени

Много двойки смятат, особено в началото на брака, че нищо няма да се промени с техните социални кръгове, но това просто не е възможно. Според западни специалисти не бива да ставаме отшелници, когато вече имаме сериозна половинка до себе си и да не се виждаме с други двойки или приятели. Но е важно да поставим брака си на първо място и да направим прекарването на качествено време насаме със съпруга/съпругата си приоритет, дори ако това означава да не включваме винаги другите. За жалост някой двойки използват срещите с приятели, като катализатор за брака си.

Свързани статии

5. Вашият съпруг/а не сте вие

Колкото и да сте били заслепени по време на романтичния етап, в един момент се събуждате за суровата реалност, че сте сключили брак с друг човек. Този „друг“, колкото и мил/а, има различни мисли, чувства и мнения от вас. Той/тя може да вижда света по съвсем различен начин и това е добре. Способността да почиташ света на другия е ключова съставка за успешни взаимоотношения. Любимият ни човек не е продължение на нас самите. Той може да ни помага да израснем, да ни мотивира, подкрепя, но е отделен човек. 

По материали от yourtango.com

Коментирай