10 знака, че той не е готов за брак

Става отбранителен, когато го попитате за общото ви бъдеще

04.09.2023г. / 10 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Може би няма жена, която да е влюбена в мъжа до себе си, да има сериозна връзка и поне малко да не се надява той да ѝ предложи брак по романтичен начин. При някои двойки предложение за брак има, но сватбата се отменя постоянно или никога не е ставало въпрос за нея. При други двойки не само, че липсва предложение, но и има някои знаци, показващи, че това вероятно няма да се случи. 

Вижте 10 ясни знака, че той няма да ви предложи брак, защото не е готов.

1. Той не движи връзката ви напред. Когато един мъж обмисля брак и създаване на семейство, то той ще се възползва от възможността да задълбочи връзката на следващо ниво.

2. Споделил ви е преди време, че няма желание за брак. Това вероятно се разбира от само себе си, но ако един мъж ви каже, че няма намерение да се жени, той вероятно е честен.

Не се срещаме случайно – 5 типа космически връзки

3. Омаловажава сериозността на връзката ви. Ако двамата сте заедно от месеци, но той показва на хората край вас, че не сте толкова сериозни, или отказва да признае за връзката ви, това е един от ясните знаци, че не иска нито по-сериозна връзка с вас, нито брак.

4. Не сте се запознали със семейството му. Ако той не е в добри отношения с роднините си, то тогава това е разбираемо. Но ако отлага с месеци да ви представи на близките си, замислете се дали сте единствената му партньорка и дали наистина държи на вас.

13 от най-добрите брачни съвети

5. Става отбранителен, когато го попитате за общото ви бъдеще. Естествено е да говорите за бъдещи планове в дългосрочна връзка. Но, когато партньорът ви показва, че вие не влизате в неговите сметки, не очаквайте предложение за брак.

6. Постоянно си намира оправдания, за да не се ожените. Може да се оправдава с работата, повишение, което е получил и новите отговорности с него, липсата на финанси и т.н.

7. Отказва да говори за брак или сменя темата. Определено ви показва, че това не е неговото разбиране за взаимоотношенията. 

Какво усещаме, когато сме влюбени?

8. Заедно сте от дълго време и няма признаци за брак. Ако сте заедно толкова дълго, че започвате да се чудите „Той някога ще ми предложи ли брак?“ и той изглежда не отговаря на нито един от вашите намеци, че бихте искали да се ожените, това е  знак, че той може да не се интересува от брак. По принцип или конкретно с вас. 

Свързани статии

9. Той изглежда безгрижен за бъдещето. Когато обсъждате бъдещите си планове, той изглежда напълно незаинтересован или прави планове за бъдещето си, без изобщо да ви включва в тях. Това, че той не се вълнува от това как вие искате да се развивате като личност и жена, е показател, че няма намерение да се ожени за вас.

10. Емоционално отдалечен е от вас. Това значи, че той не ви позволява да бъдете близо до него, че не е споделящ, уязвим пред вас. Не ви търси за подкрепа и съвет и не може да очаквате същото от него. Тогава как да очаквате предложение за брак?

Коментирай