Измийте и почистете добре чушките от семките. След това ги нарежете. В тенджера разбъркайте виното, оцета, солта, дафиновия лист и зърната пипер. Оставете сместа да заври и бланширайте чушките за 2-3 минути.

Извадете ги с решетъчна лъжица, отцедете ги и ги сложете в сухи буркани. Прецедете сместа в тенджерата, върнете я отново на котлона и добавете захарта. След като заври, оставете на огъня за 2 минути. Отново прецедете и след това сипете в бурканите при чушките.

Поставете капаците и сложете бурканите в голяма тенджера с вода. След като водата заври оставете да къкри на тих огън за 20 минути. Оставете бурканите да изстинат в преварената вода.

Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.

Снимка:istock

Опитайте още: