Сложете в купа яйцата и жълтъка, разбийте и добавете към тях ванилията. В отделна купа трябва да пресеете брашното и да добавите към него маята и захарта. Разбъркайте и добавете топлото мляко и вече разбитите яйца. Бъркайте бавно и по възможност с дървена лъжица. Трябва да се получи леко лепкаво тесто.

Отделно намажете една купа с малко масло и прехвърлете в нея тестото. Покрийте добре с кърпа и оставете да втаса около 1 час. След като тестото е втасало добавете към него маслото, сушените плодове и коричките. Размесете леко с ръка. Пригответе формички за печене, които може да са керамични или метални.

От хартия за печене изрежете хартиени парченца, които да са с диаметъра на всяка формичка за печене. От хартията се изрязва и по едно кръгче за дъното на всяка формичка. На височина пръстените от хартия е добре да бъдат малко по-високи от формичката, тъй като тестото ще втаса още веднъж, а и при печенето ще се надигне допълнително.

Сложете във всяка формичка по малко от тестото и отново ги покрийте с кърпа, докато тестото отново бухне. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 20-30 минути в зависимост от фурната ( може и по-малко). След като изстинат панетонетата се поръсват обилно с пудра захар, в която сте сложили и ванилия.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu