Меню

Домашни коледни бишкоти с орехи

12 декември 2014 | 17:24 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
½ чаша растително олио
1 чаша захар
3 и ¼ чаши брашно
3 яйца
1 супена лъжица бакпулвер
1 супена лъжица екстракт от анасон
200 г орехи, счукани
1 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Намазнете тавичката за печене с олио и постелете с хартия за печене. В средно голяма купа разбийте яйцата с олиото, захарта и анасона, докато се получи хомогенна смес.

Смесете сухите съставки – брашното и бакпулвера и след това ги добавете към яйчената смес. Трябва да се получи гъсто тесто. Разделете тестото на две.

Едната половина разстелете върху подготвената хартия за печене. Натиснете с пръсти, така че да стане с дебелина около сантиметър. Поръсете с орехите равномерно по тестото. Отгоре разстелете другата половина от тестото и отново натиснете леко с пръсти.

Печете за около 25-30 минути в предварително загрята на 190-200 градуса фурна. След като бишкотите се охладят ги разрежете на парчета, всяко с дебелина около 2 см. Запечете за още няколко минути (не повече от 10) така разрязаните бишкоти, за да добият хрупкавост.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
### ( преди 9 години )