В голяма купа смесете брашното и водата и оставете за около 20 минути, за да се омекоти глутенът. Добавете останалите съставки без яйцето. Замесете еластично тесто. Покрийте и оставете да втаса за около 1-2 часа.

Разделете тестото на 8 части. Всяка част разточете, така че да се получи дълго като въже парче. От всяко парче оформете геврек. Поставете гевреците в тавичка, покрита с хартия за печене.

Кипнете вода в дълбока тенджера. След като кипне, прибавете няколко щипки сода към водата. В кипящата вода пуснете 2 гевречета. Оставят се да врят за около 1 минута, докато бухнат. Изваждат се с решетъчна лъжица, отцеждат се върху кухненска хартия и се намазват с яйцето.

След това гевреците се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Охладете за 5 минути, преди да сервирате.

За глазурата:

Смесете захарта и канелата. Разбъркайте разтопеното масло с тях и намажете гевреците с тази смес.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още: