Меню

Канелени гевреци

15 декември 2014 | 16:25 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 чаши брашно
1 ч.ч. вода
2 с.л. разтопено масло
1 ч.л. мая
1 с.л. мед
1 ч.л. канела
1яйце, разбито
8 чаши вода
2 ч.л. сода за хляб
За глазурата:
2/3 чаши кафява захар
1 с.л. канела
4 с.л. разтопено масло
2 ч.

  • Порции: 20

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете брашното и водата и оставете за около 20 минути, за да се омекоти глутенът. Добавете останалите съставки без яйцето. Замесете еластично тесто. Покрийте и оставете да втаса за около 1-2 часа.

Разделете тестото на 8 части. Всяка част разточете, така че да се получи дълго като въже парче. От всяко парче оформете геврек. Поставете гевреците в тавичка, покрита с хартия за печене.

Кипнете вода в дълбока тенджера. След като кипне, прибавете няколко щипки сода към водата. В кипящата вода пуснете 2 гевречета. Оставят се да врят за около 1 минута, докато бухнат. Изваждат се с решетъчна лъжица, отцеждат се върху кухненска хартия и се намазват с яйцето.

След това гевреците се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Охладете за 5 минути, преди да сервирате.

За глазурата:

Смесете захарта и канелата. Разбъркайте разтопеното масло с тях и намажете гевреците с тази смес.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
### ( преди 9 години )