Маята се разтваря в прясното мляко. Добавя се захарта и няколко лъжици от брашното. Получената смес се разбърква добре и се оставя настрани да шупне.

След като това стане, към нея се прибавят останалите продукти. Замесете меко тесто отначало с лъжица, след това с ръка. Тестото се оставя да втаса.

Поръсете плота за месене с брашно. Премесете тестото още веднъж. След това го разточете във формата на кръг. Нарежете го на триъгълници. Навийте ги във формата на малки кроасанчета откъм широката страна на триъгълника по посока към върха.

Подредете всички „кроасанчета“ в предварително намазнена тавичка. Намажете ги с разбития жълтък. Печете в загрята на 200-220 градуса фурна.

Снимка: личен архив/Мартина Николова

Опитайте още: