Меню

Великденски фаршировани яйца

19 април 2019 | 06:10 | Илияна Николова
Добави в любими
12 яйца
¼ чаша от любимия ви готов салатен дресинг 
сол и черен пипер на вкус 
лют чили сос
¼ чаена лъжица дижонска горчица
1 червена боя за яйца
1-2 стръка див лук за поръсване
90 мин

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

Сварете яйцата, като ги поставите в студена вода, изчакате да заврат на котлона на средна към слаба температура. След като водата кипне, намалете още котлона и ги оставете да поврат малко повече от стандартното, за да станат по-твърдо сварени.

Залейте ги със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Оставете ги да се охладят добре. Обелете ги. Разтворете боята за яйца и много внимателно и много бързо потопете всяко от тях в нея за 2-3 секунди, колкото да се оцвети белтъкът. Отцедете върху кухненска хартия.

Внимателно разрежете яйцата по дължина. Извадете жълтъците. Намачкайте ги в купа и към тях добавете всички останали съставки без пресния див лук. Разбъркайте и намачкайте, докато се получи сравнително хомогенна смес. Напълнете белтъците със сместа. Поръсете със ситно нарязания лук.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай