![1 кг агнешко месо
250 г агнешки дреболии
1-2 глави кромид лук
3-4 люти чушки
1 пак. краве масло 1 яйце
1 вр. магданоз
сол и джоджен на вкус](/media/files/resized/article/654x358/104/319a7e9436128bb50017b3910207f104-5b645f5165ee618594c13558730420e7.jpg)
80 мин.
-
Порции: 4-5
Приготвяне:
Нарязаното на късчета месо се обезкостява и се измива. Поставя се в тенджера заедно с нарязаните на дребно дреболии, залива се с вода и се вари, като пяната се маха с решетеста лъжица. Прибавят се ситно нарязаният лук и лютивите пиперки. В мазнината се задушава брашното до златисто, размива се с малко бульон и се изсипва в чорбата. Чорбата се долива с гореща вода, посолява се и се вари още 5 минути. Застройва се с разбитото яйце, което трябва да се пресече. Сваля се от огъня, поръсва се със ситно нарязаните джоджен и магданоз и се поднася.
Снимка: istock
* * *
Чорба от свинско месо със зелев сок
Зеленчукова супа с говеждо месо