![агнешко бутче 2,500 кг
сол
100 мл вода
100 мл бяло вино
125 г масло
1 чаена лъжичка червен пипер
За маринатата:
70 мл горчица
70 г мед](/media/files/resized/article/654x358/ba0/739feb27f65f6a3f6fde1d003b26dba0-8884ba753c90b38126c53d629dbc369e.jpg)
300 мин.
-
Порции: 10
Месото се осолява и намазва с маринатата. След това се слага да престои в хладилник за два часа. Когато се маринова, сложете го в тавичка върху лозови пръчки (ако нямате такива може вишневи, а може и без пръчки) и го залейте с разтопеното масло, в което сте сложили и червения пипер.
Добавете виното, водата, увийте тавата с алуминиево готварско фолио и печете в предварително загрята на 150 градуса фурна за три часа или докато месото се сготви напълно.
Сервирайте с гарнитура от пресни картофки с копър и чесън или друга по ваше желание.
Снимка: iStock
Рецептата е предоставена от нашата читателка Йонка Кременска.
Вижте още: