![2 парчета сьомга
сол, черен пипер
1 голям домат
няколко стръка магданоз
1 малка люта чушка
½ малка глава червен лук
2 шайби ананас
За билково масло
малка бучка масло
1-2 скилидки чесън
1 стрък магданоз](/media/files/resized/article/654x358/fc3/2d247f60e0a2eed577b3961f9e890fc3-4755f87dd78092115a62b7f8e84f5d60.jpg)
-
Порции: 2
Подсушете леко филетата с помощта на домакинска хартия и ги овкусете със сол и черен пипер. В купичка смесете маслото заедно с нарязания магданоз и стрития чесън. Сложете рибата върху фолио за печене, на което предварително сте капнали няколко капки зехтин.
Намажете я с билковото масло, изстискайте няколко лайма и завийте добре фолиото. Поставете го в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. През това време пригответе салцата, като нарежете на дребно доматите, чушката, ананаса, лука и магданоза.
Когато рибата е готова може да я сервирате в чиния върху канапе от варена киноа, а върху всяко парче да добавите щедро количество салца.
Следете и страницата ни Ръкохватки - лесни рецепти.
Снимка: Facebook
Опитайте още: