Обикновени постни лозови сарми

6 април 2013 | 12:00 | Аз жената
Добави в любими
1 глава кромид лук
1 морков
доматено пюре – 2 супени лъжици
ориз – 1 чаша
лозови листа
магданоз
джоджен 
чубрица
олио
сол

Продукти
Приготвяне

Обелваме лука и моркова. Лука можем да нарежем на дребно или да го настържем на ренде. настъргваме и моркова. Изсипваме ги в тавичка или тенджерка. На дъното слагаме малко олио – леко да се покрие. Изсипваме измития ориз и подправките. Слагаме малко вода. Разбъркваме и оставяме ориза леко да се запържи и задуши. Когато оризът попие водата махаме сместа от котлона и оставяме леко да се охлади.

През това време вземаме лозовите листа. Аз ги държа във фризера. Размразяваме ги като за кратко ги потапяме в гореща вода. Вземаме малка лъжичка и пълним сармичките, завиваме ги и ги подреждаме в тавичка. Покриваме ги с малко вода.
Отгоре слагаме чиния, която да ги притисне. И печем във фурната до готовност.

Трябва да направим повече, защото са много малки, а пък много вкусни.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай