Какво те мъчи в любовта?

Омъжих се за грешния човек

Лайф коуч Ева Кулева отговаря на въпрос на читател за рубриката „Какво те мъчи в любовта“

09.11.2015г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпрос от читателка за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“

Въпрос: Омъжена съм от 3 години, но още в началото разбрах, че човекът, когото смятах за „моят човек“ се оказа не точно такъв. Сега срещнах друг мъж, в когото се влюбих, но той съвсем естествено не иска връзка, защото не иска да разбива семейства. Какво семейство, та ние отдавна не сме такова? Не знам как да стигна до стъпката с развода без това да нанесе поредния тежък удар върху мен, детето ми и всички други заинтересовани. Благодаря предварително!

Ева Кулева: Чудя се как разбра, че съпругът ти не е „твоя човек“. Колко време бяхте заедно преди да се ожените и колко време след като се оженихте се оказа не точно такъв? И ако наистина не сте съвместими, как можеше да разбереш това преди да се омъжиш за него?

Това, че си се влюбила в друг мъж, само по себе си не означава, че той е по-подходящ за теб от съпруга ти. Дали няма да се окаже, че и той не е „твоя човек“, след като се обвържете? На твое място бих си отговорила на въпроса „Какво прави един мъж „моя човек“ в дългосрочен план?“. И когато имаш ясна представа за подходящия за теб партньор, оцени двамата мъже в живота си без емоция.

Опиши качествата, които харесваш у тях, и тези, които не ти допадат. Препоръчвам на всички двойки, които са сключили брак и имат дете/деца, да направят всичко възможно, за да създадат пълноценни отношения помежду си. Ако не се справят сами, да потърсят помощ от семеен терапевт или коуч.

Ако и това не помогне, вероятно разводът е най-доброто решение. Но нека не се заблуждаваме, разводът обикновено е „тежък удар“. Когато си се врекъл за цял живот, изпълнен с любов и надежда, разочарованието е огромно. Разбира се, това не е причина да прекараш остатъка от живота си с човек, когото не обичаш, нито има смисъл да останете заедно „заради детето“. Важно е да вземеш осъзнато и отговорно решение и да си готова да понесеш последиците от него.

Ева Кулева

лайф коуч и ментор

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай