Какво те мъчи в любовта?

Имам съпруг и три деца, но съм влюбена в друг

Ева Кулева ви съветва за любовта

20.10.2016г. / 17 36ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?" споделяме една любовна история, на която наша читателка търси отговор. Ето какво я посъветва Ева Кулева.

Въпрос: Омъжена съм и съм майка на три деца, но съм влюбена в друг. Искаме да се съберем, но ме е страх за децата ми. Как да постъпя, моля ви за съвет.

Ева Кулева: Представи си, че твоя близка приятелка е в тази ситуация и идва при теб за съвет. Какво би я посъветвала? Аз вярвам, че когато семеен човек се влюби в трети, това е сигнал, че в отношенията между постоянните партньори нещо се е счупило или не достига. Или никога не го е имало.

На твое място бих изследвала какви са причините да се влюбя в друг мъж. Ако смяташ, че твоят съпруг не е подходящ партньор за теб, защото имате фундаментални различия или по друга основателна причина, тогава може би е по-добре да се разделите и да потърсите по-подходящи партньори. Ако е така, се питам защо сте се оженили и защо все още сте заедно. Дано да не е само заради децата.

Ако обаче сте имали силна връзка и си била удовлетворена от отношенията ви през определен период, може би бихте могли да поработите и да намерите отново път един към друг и заедно да пренесете отношенията си на ново ниво.

Дори да се съберете с мъжа, в когото си влюбена, има вероятност след време отново да се озовеш в подобна ситуация, ако не отработиш отношенията с настоящия си партньор.

Не споменаваш на каква възраст са децата ви. Но колкото и да са големи, след като имате сключен брак и сте създали 3 деца заедно, на твое място бих направила всичко възможно да останете заедно. Когато знаеш, че си дала всичко от себе си да спасиш връзката и семейството ви и не се е получило, ще можеш да си тръгнеш без угризения и съмнения. И не, защото си се влюбила в друг, а защото не сте един за друг.

Каквото и решение да вземеш, имай предвид, че за децата най-важно е родителите им да са щастливи. Заедно или поотделно. Ако не можеш да се справиш сама, обърни се към семеен терапевт или коуч за подкрепа.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай