Знаете ли, че...?

Знаете ли, че... промяната на навик отнема около 66 дни?

Докато медитацията може да намали нивата на стрес

17.12.2015г. / 14 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чувствате се потиснати или изпитвате необяснима радост, а в други случаи добрите идеи ви идват в най-неочакваните моменти. Човешките състояния са една пъстра палитра, която от векове вълнува света на науката. Днес в рубриката ни „Знаете ли, че?“ споделяме някои малко известни психологически факти.

Знаете ли, че по време на сън човешкото тяло е парализирано?

Хората, които са част от религиозни или духовни групи имат по-малко ниво на стрес от тези, които не са част от тези групи.

Половината от населението на света страда от тревожност, депресия, някаква зависимост или комбинация от тези три.

Ако искате да бъдете щастливи, трябва да бъдете заобиколени от щастливи хора. Това правило важи и за любовта и за приятелствата с двойки, които имат здрави връзки.

Ако искате да промените някакъв ваш навик, това ще ви отнеме около 66 дни.

Всеки има лимит на приятелите. Въпреки че в социалните мрежи имате стотици или хиляди приятели, психолози смятат, че човек може да създаде близки връзки с най-много 50 до 150 човека.

Вашето мислене и вземане на решение ще бъде по-рационално, ако обсъждате това решение като говорите на друг език.

Медитацията може да намали нивата на стрес.

Всеки човек има любима песен, която е пряко свързана с някое емоционално събитие от миналото му.

Според специалисти, когато започвате диета, имате някакви планове и амбиции за настоящето или близкото бъдеще, най-добре е да не споделяте с никого за тях. Смята се, че когато споделим своите планове, мотивацията ни значително намалява.

Знаете ли, че най-креативните идеи се раждат, когато умът е уморен?

Кога бе последният път, в който дадохте нещо на някого? Защото се смята, че чувството за удовлетворение, когато давате, е в пъти по-приятно от чувството, когато получавате.

Консумирането на шоколад спомага за отделянето на същия хормон (окситоцин), който се отделя по време на секс. Ето защо хапвайте по-често лакомството.

Коментирай