Притчи, мъдрости, цитати

Притча за това как пропускаме щастието

Всеки ден е дар

12.10.2016г. / 18 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колко често ви се е случвало да не цените истински важните неща, защото плановете ви са се провалили? Всяко зло за добро е точна приказка, чиято поука винаги виждаме, макар и по-късно.

Щастието край нас е във всеки един ден, дори и в този, който не е особено добър. Следващият ден е нова възможност да бъдем по-щастливи и да сбъднем мечтите си. Не бива да забравяме това. Днес в рубриката ни „Притчи и мъдрости“ споделяме една поучителна история за щастието.

Притча за това как понякога пропускаме щастието

Един ден двама предприемачи трябвало да заминат, за да подпишат важен договор, който щял да помогне на бизнеса им да се разшири. Пътувайки за летището те претърпели лек инцидент и изпуснали самолета.

Часове по-късно разбрали, че самолетът се е разбил и всички пътници са загинали. Известно време двамата предприемачи прекарали в болница, но успели да се възстановят и отново поели по своя път. До края на живота си нито един от тях не направил стъпка да разшири бизнеса си, но единият бил щастлив, а другият нещастен.

Свързани статии

Илюзия е, че животът им не се бил променил. Щастливият предприемач всеки ден бил благодарен на Бог, че е спасил живота му, докато другият все се оплаквал от провалените му грандиозни планове.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 7 години )
Свободно време