Наесен с песен

Необходимото спортно облекло за малките ученици

Съвети за родители - какво да включва комплекта и как да изберем най-доброто

21.08.2015г. / 10 05ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Скоро идва време за училище. Родителите на по-големите деца вероятно са подготвени с какво трябва да снабдят децата си, но майките и татковците на бъдещите първолаци със сигурност ще изпаднат в тих ужас.

Учебниците, пособията, помагалата, канцеларските принадлежности са голямо перо, но не е единственото. Спортното облекло е не по-малко скъпо и задължително оборудване за учениците.

Какво трябва да съдържа спортното облекло за малките ученици?

Спортни обувки

Знаем, че спортните обувки трябва да са възможно най-удобни, за да не нараняват краката на подрастващите по време на физическото обучение. 

Много често родителите купуват каквито и да е гуменки, смятайки че няма значение какви ще са те, след като ще бъдат скъсани от употреба много скоро. Това е абсолютно погрешно!

Краката на учениците в началните класове все още растат и се променят, затова обувките – особено тези за спорт, трябва да са ергономични и удобни. 

Съвет: Пазарувайте спортни обувки следобед. Тогава кракът е по-подут заради дневното натоварване. По този начин ще изберете по-удобни и широки обувки. Винаги взимайте по-плътен чорап при избирането на спортни обувки, който детето носи често.

Ако пазарувате онлайн, внимавайте в правилата за потребителите изрично да е упоменато, че стоката може да бъде върната в определен срок. Така детето ще може да изпробва обувките след получаването им и ако се наложи връщане или замяна, те ще са възможни. 

Анцуг

Спортните анцузи са едни от най-подходящите дрехи за часовете по физическо възпитание. Важно е да са леко свободни, за да не притесняват движенията на детето, а и за да не притискат растящото телце. 

Памучната материя е задължителна. Избягвайте найлоновите анцузи и всички, направени от изкуствени платове. Те запарват кожата, създават среда за развитие на бактерии и инфекции, на които децата са много податливи. 

Еластичните памучни клинове също са добър вариант за момичетата, но все пак по-широките спортни дрехи са препоръчителни. 

Фланелки

На детето ще са необходими поне 2 броя фланелки, които да сменя, когато се изпоти. Фланелките също трябва да са от естествени материи, за да се остави кожата да диша на спокойствие. 

Чорапи

Чорапите може би ви се струват повече от ясни, но трябва да се подчертае, че е добре да изберете по-плътни памучни чифтове, за да избегнете запотяване и запарване на краката на детето по време на спорт. Плътните чорапи предпазват и от образуване на пришки и мазоли.

От къде можем да купим спортно облекло?

Свързани статии

Разпродажби в моловете

Хубавото на лятото е, че има много разпродажби на стоки и облекла. Спокойно можете да се разходите с детето из мола, за да изберете нещо подходящо. С приоритет разгледайте магазините, които са специализирани за детски спортни стоки. В тях изборът е по-голям, а и изработката на дрехите е по-адекватна.

Онлайн пазаруване

Онлайн шопингът е добра опция, ако нямате време за обиколни турове из магазините. При онлайн пазаруването често има дори по-големи намаления, отколкото при стандартните магазини. 

Отново подчертаваме да внимавате с възможността за връщане или замяна на стоката – важно е в условията на търговеца да е упоменат законен срок за връщане на стоката. 

Коментирай