Тя, звездата

Приключиха снимките на "Открадната светлина"

02.12.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
Приключиха снимките на "Открадната светлина"

Приключиха снимките на съвместния проект на Майкъл Кори Дейвис и Фейс ту Фейс – филмът "Открадната Светлина". Той е късометражен, на български език, актьорският състав е само от български актьори.

В главните роли са : Максим Генчев, Гергана Джикелова и Виолета Марковска. Този филм се създава за да покаже жестоката реалност свързана с проблема с детската проституция, целият екип се надява да промени общественото мнение, да стресне младите момичета, които могат да тръгнат по този опасен път.

В “Открадната светлина” се разказва за една “Открадната невинност”. Историята се базира на ужасяващите спомени на 13 годишно момиче, избягало от плена на сутеньорите.

Светлана трябвало да отиде в Дом за деца, лишени от родителски грижи, след като майка й умира и тя остава без никакви близки роднини. Осиновява я семейство, но впоследствие се оказва, че единствената цел е да бъде продадена за 10 000 евро.

След като това се случва, тя бива измъчвана, манипулирана и малтретирана от “семейството" докато не я превръщат в телесна обвивка, употребявана от господата купувачи 15 пъти дневно.
Отнемат цялото й достойнство, всички мечти и надежди.
Когато разбира, че е продадена на семейството, тя прави невъзможното, за да се освободи от тъмните сили, нахлули в живота й.

За да се гарантира осведоменост по проблема и да се подкрепи фондацията Face to Face, която образова и помага на младите момичета, податливи на клопките на сутеньорите, сценаристът и режисьорът Майкъл Кори Дейвис кръщава смразяващата кръвта история “Открадната светлина”.

При все че много от хората знаят за жестокостите, които се причиняват на децата по света, филмът е създаден въз основа на ИСТИНСКИ СЛУЧАИ, тъй като все още липсва достатъчна подкрепа за организациите, борещи се с набиращия все повече мощ бизнес с деца, използвани за сексуални роби.

Много от хората не са наясно с проблемите на насилствената проституция и мислят, че младите момичета сами си го търсят, най-малко заради страст към парите. Според статистиката обаче, въвличането на млади момичета в секс трафик става чрез похищение, отвличане и откровена измама от страна на търговците на жива плът. Тактическите похвати на секс трафикантите са разнообразни, но обикновено си набелязват момичета от бедни райони и им предлагат примамливи възможности да работят като секретарки, модели, сервитьорки и дори да учат в чужбина.

Историята на Светлана е само една от многото, получавани ежедневно в офиса на Face to Face.

Надяваме се, че като разкажем тази история, ще разубедим момичетата, които обмислят да приемат предложенията на трафикантите, а също така и да обясним на хората, че това може да се случи на всяко едно младо момиче, където и да било по света.

От режисьорът.. Майкъл Кори Дейвис

"Докато снимах два филма тук в София, с мен се свърза организация наречена Face to Face. Главната цел на тази организация е да помага на млади момичета и жени, които се борят с безбройните подлости на живота и особено с проблема "секс робство". След като прочетох за многото случаи, в които жени са били изнасилвани и пребивани, за да бъдат принудени да проституират, реших да се включа към Face to Face. Бих могъл да предложа моята помощ като знаменитост и като мъж.

Заедно с организацията обиколихме сиропиталища и говорехме с младите момичета. Разказвах им за трудностите, които съм преживял в САЩ докато сбъдна мечтата си да бъда актьор и че никога не съм се разколебавал нито за миг следвайки моя път.

Знам, че сводниците примамват тези млади момичета използвайки различни “неща”, за да могат да ги сломят по-късно. Убеждавах ги, че техният живот и достойнство са по-ценни от материалните облаги, с които ги примамват (напр. коли, дрехи, бижута), и че истинското щастие никога не се постига чрез тях.

Заедно с Face to Face дадохме на тези момичета практически съвети как да разпознават хитрините на сводниците, чиято единствена цел е да удовлетворят клиентите си и така да напълнят джобовете си с пари. Въпреки че знаех, че това начинание от моя страна бе едно много добро начало за подпомагане на каузата, трябваше да напусна София, тъй като снимките на филма ми свършиха.

Имаше още много, което можех да направя за тези момичета. Така дойде идеята за "Открадната светлина".

Върнах се в България, за да продължа усилията си да развием начинанието, което бяхме започнали. Искахме това съобщение да достигне и до сводниците – те трябва да знаят, че има сили, които им се противопоставят. Искахме да покажем на света, че тези бруталности наистина се случват и че с обща помощ бихме могли да ги спрем."

Повече информация, както и галерия със снимки можете да намерите на www.facetoface.bg
Връзки с обществеността : Христина Димитрова тел. 0887 284 304

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
donii ( преди 11 години )