Тя, звездата

Мисис Холандия 2011 Тамара Багое: Няма табута за красивия маникюр

08.10.2012г. / 11 03ч.
Ивет Лолова
Мисис Холандия 2011 Тамара Багое: Няма табута за красивия маникюр

Тамара Багое е изключително семпла жена, макар че има с какво да се похвали. Тя е Мисис Холандия 2011 и един от най-успешните и популярни маникюристи-художници в света. Тамара пристигна в София специално за да журира в националния конкурс по ноктопластика, който се проведе в рамките на 15-ото юбилейно издание на професионалния форум „Арена на красотата“. Освен в журито, тя влезе в ролята на преподавател на българските нейл артисти в изграждане на състезателни нокти.

Няма как да не споменем и факта, че Тамара Багое е многократен шампион на международни конкурси за изграждане и нейл дизайн, първият състезател-маникюрист в Бенелюкс, спечелил седем шампионата за една година, заслужил съдия на Бенелюкс. През 2011 година кариерата й получава нов тласък – тя става манекенка, актриса и получава второ място на конкурса Мисис Мултивърс 2012. В апогея на славата си тя създава своята първа търговска марка DNA – продукти за маникюр.

Ето какво сподели Тамара в това блиц интервю, час преди началото на шоуто снощи.

Тамара, как бихте се представили за нашите читатели?

Специалист съм по маникюр от 12 години и все още обичам работата си. Обичам да рисувам върху нокти, да участвам в състезания ида уча другите маникюристи на това, което аз мога. Винаги казвам, че имам най-прекрасната работа на света.

Арт-ноктопластиката не е за всеки ден?

Да, прави се само за състезания, презентации и шоута. Този модел тук правих и на Олимпиадата по ноктопластика в Лондон Nail Olympics и с него спечелих първо място.

От къде черпите идеите?

Процесът за мен е много странен – първо си представям костюма и след него естествено идва идеята, темата за маникюра.

Коя беше най-трудната ви тема?

Не мога да кажа точно, но ето върху този мой любим проект работих три месеца.

Давате ли имена на темите?

Да, винаги, този тук се казва „Тропическа наслада“.

Имате ли любима тема?

Да – „Тропическа наслада“.

Модата в ежедневния маникюр?

Къси нокти в един цвят, френският маникюр леко отстъпва от предната вълна.

Модерните цветове в маникюра днес?

Само тъмни – черно, тъмнокафяво, червено, синьо, зелено.

Докъде стига творчеството в маникюра? Има ли табута относно цветове и форми на ноктите за определена възраст или професия?

Не, няма такова нещо. Интересно е, че в маникюра всичко е позволено – да смесваш цветове, да пробваш стилове. Важно е да се съобразим с желанието и предпочитанието на клиентката.

В България има мъже, които ревнуват жените си, ако с с предизвикателен маникюр.

Наистина ли, не мога да го повярвам. Звучи странно. Когато жената е с поддържан маникюр, тя изглежда още по-стилна. Една жена с красив маникюр се чувства много по-уверена в себе си.

Снимки: Арена професионал

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време