Тя, звездата

Деметрия Джий Гайнес – Деми Мур

07.11.2007г. / 08 30ч.
Вергиния Генова
Деметрия Джий Гайнес – Деми Мур

Деми Мур е родена на 11-ти ноември, 1962 година в Роузуел, Ню Мексико. Рожденото й име е Деметрия Джийн Гайнес. Израства в изключителна бедност. Седемгодишна претърпява злополука и губи едното си око, вследствие на което е с протеза. Деми никога не е виждала баща си – Чарлз Хармън, вместо това е отгледана с убеждението, че вторият й баща Дени Гайнес е истинският. Навлизайки в тийнейджърските години Деми е шокирана да научи истината, което довежда до пропаст във взаимоотношенията с майка й. Бъдещата актриса бяга от училище, за да стане модел и на 18 години вече е омъжена за рок музиканта Фреди Мур. От тук нататък тя прокарва пътя си към звездата кариера, въпреки че този брак трае само няколко години. Започва снимки в сапунения сериал "General Hospital" (1982). Първата й голяма роля е през 1984 година като млада наркоманка в "St. Elmo's Fire". По това време и тя е сериозно зависима от наркотиците, но успява да ги спре по време на снимките. Започва връзка с партньора си Емилио Естевес, която е много бурна и драматична, редуват се безброй събирания и раздели. Малко след това Мур среща актьора Брус Уилис, известен тогава от телевизионния сериал "Moonlighting". Женят се на 21 ноември 1987 година и започват да вървят бързо към звездните върхове на Холивуд. Мур с невероятно успешната фантастична комедия "Ghost" (1990). През 1991 година тя се снима в още три хита – "Nothing But Trouble", "The Butcher's Wife" и "Mortal Thoughts" с Брус Уилис.

Наред с увеличаващите се ангажименти в киното Мур намира време да роди три дъщери – Рюмър Глен 1988 г., Скаут Ларю 1991 г. и Талюла Бел 1994 г. През 1991 г. актрисата привлече общественото внимание, появявайки се гола в "Vanity Fair", бременна в седмия месец. Тя успява да съчетава звездната слава с домашния уют, като налага своите смели виждания за възпитанието на децата. Тя казва, че не иска децата й да се срамуват от телата си. Смята, че голотата е нещо красиво и естествено, затова се къпе заедно с тях и се разхожда из къщата си гола. След 11 годишен брак, се развежда с Брус Уилис, но продължава да живее в семейното имение в Хейли с вече порасналите си дъщери, а бившият й съпруг си купува къща само на пет мили северно от там.

Когато среща новата си любов Аштън Катчър, Деми Мур е над 40 годишна, но въпреки това твърди: “Аз не съм твърде стара за деца”, като дава за пример нейната колежка Гуена Дейвис, която ражда първото си дете на 46 годишна възраст. С това Деми доказва още един път, че е жена, която от една страна продължава старите американски традиции с много деца и много бракове, но и върви в крак с постиженията на съвременната медицина и новия начин на живот, времето в което се оказва, че никога не си прекалено възрастен.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
pretty woman ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
q ( преди 11 години )
Abe hora vnimavaite kakvo pishete - Guena Davis!?!Stava vupros za Djiina Davis vse pak, a prevoda na imenata na dushterite na Demi izobshto ne jelaia da komentiram!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Maniko ( преди 11 години )
не само като актриса но има и присъствие на жена във всяка една роля
отговор Сигнализирай за неуместен коментар