Водолеят е интересен, приятелски настроен, ексцентричен, забавен. Той е една от зодиите, които винаги са добра компания и център на внимание. Ако искате да се забавлявате без много, много да мислите, Водолеят ще ви помогне в това приятно начинание. 

Скоро обаче, когато го опознаете, лъсва повърхностната му природа. Водолеят рядко се впуска с цялото си сърце и душа в приятелства и любови. Вроденият му егоизъм му пречи да се разкрие напълно и да има чисти, лишени от задни мисли отношения с хората. 

Тъмната страна на Телеца

Това са само част от негативните черти на Водолея. Кои са неговите тъмни страни?

1. Той е хладен и безчувствен.

Управляващата планета на Водолея е Уран. Той е виновникът за студенокръвието му. Въпреки привидно приятелската настройка на Водолея спрямо другите, той не влага никакви чувства в общуването. Във всеки момент е готов да ви ужили. Въпреки че няма жило като Скорпиона, той хапе не по-малко зловещо от него. 

2. Винаги смята, че е прав.

Опитайте да спорите с Водолей и ще се убедите, че това на практика е почти невъзможно. Той е толкова убеден в аргументите си, че няма сила, която да го убеди в противното. Водолеите са склонни дори да се скарат с близки и приятели за нещо несъществено, което обаче е станало повод за спор. Не се учудвайте, ако просто стане и демонстративно и театрално напусне помещението, тряскайки вратата. 

3. Никога не знаете какво мисли наистина.

Водолеите рядко са напълно искрени. Те преспокойно могат да говорят онова, което знаят, че искате да чуете, но без да го мислят. Подмолността им ви връхлита в момент, в който най-малко очаквате, най-вече като узнаете истинското им мнение и мисли по даден въпрос. 

Тъмната страна на Рака

4. Те са нагаждачи.

Един Водолей винаги знае как да си постели килимчето, така че да си опече работата. Те са интелигентни, умът им е като бръснач и затова винаги умеят да преценяват ситуациите в тяхна полза. В природата им е да се внедряват в местата, към които се стремят, понякога с цената на всичко.