Свободно време

Как да елиминирате миналото

Преразгледайте контактите си

17.10.2020г. / 09 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Миналото, особено когато носи негативни спомени, може да бъде сравнено с вредата от сладкишите, които ни пречат да отслабнем. Трудно спираме да мислим за него, но живеенето в миналото ни прави нещастни и непродуктивни. Ето защо е важно да се разделим с него, да бъдем смели, решителни, да не забравяме, че заслужаваме по-добро в живота си. 

Как да елиминираме миналото?

Създайте си нови и хубави спомени

Ако имате предимно лоши спомени от миналото, това означава, че е време да спрете да им придавате значение. Има много разнообразни начини да си създадете нови положителни спомени. Всичко е въпрос на рутина, а силата това да се случи е във вас и начина ви на мислене. Хобита, занимания, обучения, пътувания и забавления с приятели. Открийте добрите перспективи край вас и живейте в настоящето.

Притча за момчето и чудесата

Прошка

Прошката в повечето случаи е решаваща в това да продължим напред, оставяйки миналото зад гърба си. Това е форма на затваряне на лош период и отваряне на нова страница в живота. Но не забравяйте, че прошката никога не е необходима на 100%, особено ако някой наистина ви е наранил сериозно. Тъй като нерядко сме твърде осъждащи и към себе си, важно е да си простим. Помислете върху допуснатите грешки. Не върху всички имаме влияние, но е важно да си простим, за да се разделим с болезненото минало. 

Петър Димков и неговите мъдрости за здраве, красота и щастие

Преразгледайте контактите си

Това е важно, когато искате да продължите напред. Помислете дали не общувате с приятели, които умишлено всеки път ви връщат в миналото, чувствате се напрегнати след среща с тях, често обвинявате другите за нещата, които им се случват, не ви помагат да се почувствате по-добре, клюкари са.  

Свързани статии

Фокусирайте се върху неща, които можете да промените

Още един начин да елиминирате негативното минало е да се опитате да промените възможното. Съсредоточете се върху настоящето и помислете какво бихте могли да промените и подобрите. Вашите навици, начин на хранене, да се преместите в друг квартал, да пътувате повече, да освежите дома, да се срещате повече с приятели, да се отдавате повече на забавни занимания, да обърнете повече внимание на себе си. Има толкова много неща, които можем да контролираме, само трябва да започнем уверено да го правим.

Вдъхновяващи цитати, които променят животи

Започнете нещо ново

Чудесен начин да изхвърлите миналото си е да се концентрирате върху нещо ново за вас. Така мисълта ви ще бъде фокусирана върху предизвикателствата пред вас. Може да подмените гардероба си, да се запишете на някакъв курс, да започнете ремонт у дома, да смените работата си и т. н.

 

Коментирай
Свободно време