Разбийте яйцата и захарта. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня заедно с маслото. След това добавете разтопения шоколад при яйчената смес и разбъркайте добре. Пресейте брашното и бакпулвера и ги прибавете към останалите съставки. Последни сложете орехите и стафидите. Получената хомогенна смес трябва да изсипете в тавичка покрита с хартия за печене.

Изпечете браунито в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 30 минути. Извадете сладкиша от фурната и го оставете да изстине. Намажете го с разбити на сняг белтъци.

    За да направите глазурата в купа разбийте белтъците първо на ниска степен, след това засилете миксера на най-високата. Добавете първо пудрата захар и след определено време добавете и захарта на кристали. След като белтъците стегнат са готови.

    Снимка: Анатолий Попов

Опитайте още: