Каша от праз лук

Вкусна и лесна за приготвяне

14.10.2016г. / 12 40ч.
Аз жената
2 стръка праз
3 супени лъжици брашно
няколко стръкчета магданоз
червен пипер и сол на вкус
вода или чорба от кисело зеле
олио

2 стръка праз 3 супени лъжици брашно няколко стръкчета магданоз червен пипер и сол на вкус вода или чорба от кисело зеле олио

Загрейте добре мазнината и запържете в нея брашното и червения пипер. Добавете нарязания на кръгчета праз, магданоз, сол и черен пипер. След като празът поомекне, постепенно добавете водата до получаването на каша и доварете. Сервирайте с хрупкав хляб.

Снимка: Анатолий Попов

    Може да използвате чорба от кисело зеле, но в такъв случай не слагайте сол.

Вижте още ястия с праз лук тук.

Коментирай