Слага се водата с малко сол да заври. Добавя се нарязаната на ситно глава кромид лук. Настъргва се на ситно ренде морковът и се добавя и той. Пускаме и дръжките на връзката копър. Тиквичките се нарязват на кубчета и се прибавят към общата смес. Щом заврат се прибавят 2 супени лъжици ориз. Пускат се 7-8 джанки.

Щом оризът се свари, се добавят 2-3супени лъжици олио и се вари още 2 минути. Вадят се дръжките на копъра. Застройва се с яйцето, разбито с брашното и киселото мляко. Посолява се и ако е необходимо се подкислява с лимонтузу. Добавя се нарязания на ситно копър. Консумира се след изстудяване в хладилник. Действа безотказно!

Снимка: thinkstock

* * *

Още от раздела:
Крем-супа от тиквички
Супа от тиквички със сирене
Супа от тиквички и джанки
Лятна супа